用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 2012 - 2022 DSE 狀元中學榜
go

2012 - 2022 DSE 狀元中學榜 [複製鏈接]

cafeva 發表於 22-7-20 15:13
狀元就讀中學統計
https://www.hk01.com/%E6%95%99%E8%82%B2/794296/dse-8%E7%8B%80%E5%85%83%E5%90%8D%E5% ...
宜家做記者真容易, 求其網上抄啲資料就交功課. 連fact check 都慳返

天外之人 發表於 22-7-20 15:37
這亦都係科技也會令人類慢慢退化之一,所以懂得運用就好,唔懂得用就唔好.
都係, 以前用電話薄時, 閒閒地記到10幾廿個電話号碼. 宜家......不過有時諗可能同年紀大左記性差左關係大啲

7-seven 發表於 22-7-20 19:44
應該講依家做記者真唔容易自媒體時代,同一件事寫得唔吸引都冇咩人睇。抄都唔係咁易,隨時畀人告。 ...
明白,所以原來啲數字係特登寫錯嘅

無知人 發表於 22-8-26 08:42
睇到數據有d難以理解狀元中學榜

剛見到升中派位版有一帖,選福建中學  定  將軍澳官立中學,一間係直資, ...
狀元嘅意義在於可以俾學校同學生見下報其實我相信班狀元只要係中學6年裏面keep 住嗰份鬥心同學習態度(但我都相信peer group會有影響,人hea你都好易跟住hea) ,去邊間學校讀都係狀元。
‹ 上一主題|下一主題