用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 2022-2023德望P1 揮手區
樓主: JannyYin
go

2022-2023德望P1 揮手區   [複製鏈接]

meloC 發表於 21-11-12 12:31
回覆 chujojo 的帖子

如果德小, 上年有朋友waiting等唔到call
我都識人上年waiting唔到. 唔知佢係咪講緊德幼嘅reject(唔知會唔會有特別優先處理)定去左另一個時空

Szeszeki 發表於 21-11-12 15:49
相信只有本身小朋友讀德幼或德小先身同感受。我都認同GH有本身優點,例如小朋友教到好乖,唔係走左想貶低呢 ...
作為德小家長我完全冇身同感受嘅感覺。德小好多活動,只要妳肯參於,實有嘢俾妳玩。不過德小行大班,妳如果唔係特別好或差,又唔主動啲嘅話,真係會煙沒喺人海裡面。

Gloriamomo 發表於 21-11-12 18:20
回覆 Szeszeki 的帖子

其實都唔覺Gh係好貴氣的學校
係囉,唔知點解啲人成日咁講。眼見身邊嘅家長大部份應該都係中產only,包括我自己都只係打工仔一名

b3410 發表於 21-11-14 15:00
至少HYS我唔會去叩,升中更加冇保障。最多心儀的話,升中時去考。
知道上年考小一,有人在最後幾日收到GH c ...

咁以上嗰堆全都是官津小(包括hy小學),唔使學費,每個月慳返幾千蚊。對好多家長嚟講都係concen
‹ 上一主題|下一主題