用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: HMmummy
go

LH 水準超高 [複製鏈接]

嘩,睇到標題,嚇左我一大跳!我身邊起碼有6個小朋友讀緊LH,所以我都知道小小某間LH嘅教學同老師情況,(當然係由d媽咪口中知悉的主觀comments)。老實說,樓主所講的內容屬實,其PN已開始phonics,也有用ORT…但(純屬個人意見)教還教,小朋友係咪真係學到又係另一回事(我見到亞囡d小朋友的英文都唔係特別叻,phonics就更加掌握唔到)…
其中更有朋友因為老師在眾人(包括亞仔)面前投訴亞仔(K1時不能舉出同starting sound的英文字)而令亞仔心靈大大受傷而搞到要轉校…
學校K3哥哥姐姐畢業,連PN都叫埋去睇畢業禮…
PN返學兩個月都唔夠就請家長去觀課,唔係睇上課,而係排左隻舞比家長睇,我睇個video,全班就只有我識的兩個小朋友有"郁"…我當時就覺得係做比家長睇,感覺唔係幾好…
就算到衣加,我都係覺得LH有d野係做出黎比人睇,小朋友係咪真係學到野又另一回事…
幾個朋友都讚老師好有愛心,因就係因為年青,有個熱誠,但就欠經驗(我聽過朋友講一些佢小朋友嘅上堂情況,但對老師嘅處理手法就有點不認同…)
一位朋友係LH fans,但就同我講佢對小學考學校冇乜信心,因為冇乜特別好嘅數據睇到…
有得fans就一定有佢嘅好處,但係咪"水準超高",我又有點…

謝謝你沒介意我那帶有點偏激的回應!其實我沒是沒惡意的,只是見到標題…就有個這樣的反應…
當然,雖然我真的對LH有點負面的感覺,但就見到幾個朋友都好滿意LH…其實最緊要係比緊錢嘅用家滿意就是了!
原帖由 Christi 於 10-11-19 09:14 發表
老實講,我一點也不介意別的媽媽說LH有什麼不好不好,但基本的禮貌仍然是需要有的,像一些惡意又無根據的言論,實在不必理會.

至於好像sheffied講到她所見到鄰居的小朋友情況.這些我會用來作警惕.有批評才有改進的地方, ...

learning habitat...
原帖由 babellt 於 10-11-22 17:23 發表
Sorry...May I know the full name of  LH ??
Pls PM me that I can follow the thread.
Million thanks

其實so far我都唔覺有人惡意批評,可能只是因為標題而另某些媽咪(包括我自己)想講下自己所見/所聞,表達下就算LH好但都唔係好到咁啫…
‹ 上一主題|下一主題