用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 York 5/8 首日Fun Day PN,有乜睇法?
go

York 5/8 首日Fun Day PN,有乜睇法? [複製鏈接]

我女係下午班, 我覺得個一男一女NET TEACHER 最OK, 特別係男的, 好多動作同識得引 D 小朋友注意.  我女排隊去廁所時最開心, 因為新鮮未試過, 見到佢地一個一個搭膊頭排隊行去廁所好得意.

不過其實有少少危險啦, 個女廁出面有兩級樓梯架, 要 D 小朋友搭住行唔係咁好囉, 因為好多兩歲小朋友仲未可以唔洗扶住野就可以好穩咁上落樓梯囉.

仲有其實我想問 PN 班, MRS FUNG 有無講過係INTERNATIONAL 班?  如果係, 我就唔LIKE 佢所以LOCAL 老師係到講晒廣東話囉.  如果係普通班, 就唔洗比成四千幾去YORK 啦, 一般屋村N 班三千幾就得啦.  係呢到有 D 唔LIKE 囉~

我就係記得佢好似講過係 INTERNALTIONAL 英普班, 不過又唔SURE, 廢事鬧錯人地啦.

如果係, 咁佢唔應該講講東話囉, 我無聽到老師講普通話/英文呀.  我女其實由細都大, 都係比一個講普通話既印尼姐姐湊, 而我係屋企又係用普通話同姐姐溝通, 平日返 PLAYGROUP 就係英文 & 普通話, 所以呢兩日佢去 YORK 上堂, 聽到老師講廣東話, 佢唔知發生咩事咁.

希望 FUN DAY 先係咁啦, 到九月正式上堂後唔好係咁囉, 唔係四千幾學費就真係搵苯喇~

原帖由 cwongkl 於 10-8-7 07:33 發表
同意, 個兩級樓梯真係危險, 我之前返個間都唔會叫d少朋友搭膊頭行, 只會叫佢地手放係后面, 一個跟一個咁行, 因為佢地未識性, 貼得太埋好容易全部跌低, 佢地始終第一年攪pn, 班老師教開k1, 可能真係會無咁好經驗

另 ...
‹ 上一主題|下一主題