用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 油塘小學加油站 - part 86
樓主: lky2008
go

油塘小學加油站 - part 86 [複製鏈接]

係lor, 幾好呀! 我果件, 唔駛旨意, 佢唔攪到亂七八糟, 我都收貨, 我唔係度幾日, 佢地d homework 冇check, dictation 又冇幫佢地溫, $就梗+冇得俾我la.
原帖由 lky2008 於 09-1-20 13:46 發表

AGREE

佢越唛越哀la!

佢已經講定話果幾day 要放假la!
原帖由 ktmami 於 09-1-20 13:52 發表
你隻bun又真系超衰 . 我亞bun佢arm arm 初一生日,  叫佢唔放假幫我去亞嬸屋企幫手洗野/煎野佢又o.k.wor.反而我而+覺得唔系幾好意思tim.

ktma, 我d kids 唔係咁like 佢ga, because 問佢d嘢擺係邊, 就話i don't know, 叫佢唔好亂咁放我地d嘢, 佢就話做完cleaning 唔記得咗, 好似last night 咁, 將我公司d file 放咗入d newspaper 入面擺入kitchen, 問佢, 佢c都話冇見過, 得我搵到+驚到c c吓, 跟住俾我搵到, 我又小到佢pk.

expect lee 樣, muk x 都係我lor.
原帖由 ktmami 於 09-1-20 13:56 發表
你都好, 起碼層樓唔駛你供?????

你地通常俾幾多$利是工人ga???
原帖由 lky2008 於 09-1-20 14:01 發表

若果佢放假,咪呢D都冇囉!

佢sure 識咗d壞人la, 開頭唔係咁ga!
原帖由 龍舌蘭 於 09-1-20 14:03 發表
cc 妳個件bun真係要

but e+賣, 要唔要蝕好多???
原帖由 ktmami 於 09-1-20 14:04 發表
賣佐層樓then apply 得唔得?

我直頭未有$, 今年真係好難過
原帖由 龍舌蘭 於 09-1-20 14:06 發表
今年唔知點解, 冇咩心情整d過年的野.
冇辦年貨, 冇買年花...... 連利是都未包..

我咪幫佢還緊d loan lor, 所以我every month 都唔夠$
原帖由 ktmami 於 09-1-20 14:07 發表
我咪一樣, 有時重要幫佢還卡數

same as me, but lee 件bun, 我直頭想俾$10 tim
原帖由 lky2008 於 09-1-20 14:10 發表

去年50,今年20算喇!

me 2, 我都唔想攪咁多, 係coke 好興致勃勃話想整, 我叫佢自己攪掂.
原帖由 hoganmama 於 09-1-20 14:11 發表
我不嬲都唔貼, 我老公上星期話擺全盒添, 我都費事彩佢, 都無人黎我屋企拜年, 擺黎做mud鬼

if 佢做到嘢, 唔會吓吓扮白chi, 我都唔mind 俾$50x2 or $100x2, 話哂only 1年1次, but 佢成日都dreaming, 我俾唔落手lor.
原帖由 lky2008 於 09-1-20 14:20 發表

我都唔想俾!唉!今晚仲要出糧添(LATE左一日喇)

仲有D 老套嘢我都未講, 我and sunny 生日果day, 佢知ga, 唔好話gift, 連句happy birthday 都冇lor, and christmas 時, 我有1買件jacket 送俾佢ga, 佢only say 句thanks, but 唔係笑住講lor, 仲有我煮嘢食時, 預埋佢, 佢會話我d嘢唔好味, 唔食, 對佢好都冇用, 佢覺得係應份.

我之前果D就算衰, 都會係我地BD or x'mas寫張card 俾我地ga. every month 仲會買d candy 俾coke tim.
原帖由 lky2008 於 09-1-20 14:30 發表

我唔想,亦唔會,冇咁多$.

佢日日都食我住我用我既!加埋日日買餸打左好多苦頭啦!

我唔mind 佢冇gift, because佢都要$養家, but 1句happy birthday 唔駛$ lor, 我地食birthday cake時, 佢就會走埋嚟分1pc lor.
原帖由 lky2008 於 09-1-20 14:37 發表

咁我女生日,佢都送DD野俾呀女。

我上次執Dcoke ge 舊衫時, 叫佢拎俾雪, 佢即刻話俾佢得唔得, 我話你d kids 大過coke都唔啱la, 佢話俾cousin, 我話最多3件, 點知原來佢已執定一大袋, 係果袋拎3件出嚟lor!
原帖由 lky2008 於 09-1-20 14:46 發表

我最唔LIKE係打苦頭同埋佢著我D衫!我一唔要D衫,佢問都唔問就揀D佢LIKE來著,我D唔要返工衫,佢係屋地當工衣,成日著住我D衫通屋走,唔知WHY,我睇見好唔鍾意。 ...

講真, 我覺得你果個掂GA, 睇得出佢好鍚D KIDS, 見佢對我d kids 都好好, 我果件就冇MUK愛心lor, 成日都同d細係度um um drum drum, 我都覺佢煩.
原帖由 Jerry豬媽咪 於 09-1-20 15:26 發表
見到你地d工人咁樣, 好 , 原來我屋企果個都好好ar, 係蠢左少少, 其他都ok, 自動波, 最緊要係好錫對仔女, 我同老公先放心出街wet ...

ky, 你果個就算唔好, 對你女都幾識做, 會買嘢俾佢, 我成日都同我果件講, if 佢對d kids 好, d kids實聽佢話, 咁佢做嘢都easy d la, but 我果件真係太自私lor.

雪,你要求好似高咗D BOR.

果DAY 見完家長, TEACHER 話佢地D成績OK, 雖然唔係考到NO.1. BUT我都即刻讚佢地叻GA.
原帖由 Jerry豬媽咪 於 09-1-20 15:48 發表
雪雪, 要求不嬲都高, 如果我係你, 我會獎勵佢地ar....

我都想留d$係身!
原帖由 多利是 於 09-1-20 17:19 發表
咁幾多$$買得過呢??條友等$$過年,叫我問下人 wor

‹ 上一主題|下一主題