用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 油塘小學家長站-part 49
樓主: 雪文
go

油塘小學家長站-part 49 [複製鏈接]

原文章由 come爸嘩 於 08-2-22 11:55 發表

真架!你諗吓,去一去(當2個人),都起碼4萬啦

原文章由 ccbeauty 於 08-2-22 11:59 發表
咁你保重la

美人:

Thank you.(要學吓Edison捲俐講英文先得,咁先夠誠意

原文章由 come爸嘩 於 08-2-22 12:01 發表

正團費都去左3XXXX啦!

好hungry呀!

原文章由 come爸嘩 於 08-2-22 12:19 發表

我新年前上網睇過康X個PRICE, 約$12XXX起, 你睇邊度呀???

個廣告係永X,剩團都要168XX,未計D乜稅物稅添!

不過康X佢地可做分期(12個月)。

原文章由 ccbeauty 於 08-2-22 14:50 發表
if 唔係紅館, 我都唔會去.

Jerryma, 你呢??

嘩!你地D concert非攪到咁熱鬧呀!

原文章由 come爸嘩 於 08-2-22 15:02 發表
我媽剛打電話黎話: 個旅行唔好玩呀, 成日落雨!!!!

今日咁既天氣,係差D喇!唔緊要啦,聽日同女女玩得開心D,補數(不過香薰園除左BBQ的地方有蓋外,玩同睇花的地方都多數outdoor囉!)。希望聽日好天啦!

原文章由 come爸嘩 於 08-2-22 14:58 發表

咁.....點呀???????

放心,你地唔好咁揚,應該都唔會check 既!不過最好都係唔好拎太多,因見你拎著一袋二袋,好‘礙眼’架!

原文章由 ccbeauty 於 08-2-22 15:17 發表
hi, 新朋友??

我都想知!!!!

早晨!

你地BBQ好開心喎!

呢個星期都會凍呀!著多件衫喇,我今日都留鼻水。
想問你地一個問題。

女女通過工人叫我同學校complain 佢1個女同學。件事係咁既,女女係學校同A,B係朋友,女女好鍾意同佢地玩。後來加入C(全都係女仔),女女唔鍾意C,因佢成日扮哂boss,要D同學聽佢話玩乜就玩乜,同埋成日叫同學買零食俾佢,但唔會俾番$(不過我冇俾$呀女返學買snacks)。試過成日asked女女叫我幫佢畫公主(女女帶過我的作品返學,佢地話靚,要我畫,我唔知係呢位同學,咪冇乜所謂囉。)。但A, B好鍾意跟C玩,變相我女都要跟C玩,但我女唔鍾意,佢叫我同老師講喎!

你地覺得點好呢?我覺得咁小事同老師講,唔多合理,但呢位C同學的行為我都唔多喜歡,亦怕女女會跟佢學壞,你地話點攪好呢?

原文章由 come爸嘩 於 08-2-25 09:08 發表
Morning!!

KY:我覺得lee d事老師係管唔倒的, 除非c同學對你女郁手郁腳, 否則想唔想同c玩係你女的問題.

come come:

我都同意你的諗法。咁我應該點幫女女呢?佢真係唔鍾意同C玩,但A/B都要跟C.
其實我唔知呢單野,我成日問女女,係學校有冇唔開心或有冇人恰佢,佢都話冇。佢唔多鍾意同我講心事(話驚我鬧),但就成日同印印講,呢件事都係工人琴晚話我聽咋。

原文章由 ccbeauty 於 08-2-25 09:16 發表
Good morning

好彩開頭落微雨, 有得俾d小朋友係外面玩一陣. 夜晚bbq就有時大雨, 有時細. this week咁涷, 我fri都係唔著金色裙, 太涷la

ky, if 我係你, 我會同老師講同學c gei ...

美人:

同老師講我怕小題大做(+埋佢個老師係唔多理野的人)呀!不過我都要有機會同女女傾吓,點睇呢件事。唉!呢D瑣事,其實真係好麻煩,諗番自己讀書,都有呢D咁既情怳。

呢個Fri,你都要小心呀!靚還靚,要小心身體,帶多件衫呀!

個Lavender Garden係幾好玩架!我女最鍾意swing(因唔係好多公園有swing 玩喇),同埋佢地成日播歌喎!我去過2次,都係播孫耀威的舊歌,不過都幾好聽。

原文章由 ccbeauty 於 08-2-25 09:25 發表
亞仔問gei IQ題, 個answer好'夾硬'

蘋果係蘋果味, 橙係橙味, 益力多係今日飲咗未, 咁士多啤梨係muk未

Well,我IQ零旦架!
琴晚呀女都問左我條IQ題:

係酒樓,grandma食叉燒包, grandpa食蝦餃,咁你食乜呀?(我答極都錯呀!)

原文章由 come爸嘩 於 08-2-25 09:42 發表
KY: 咁你食乜呀=錦鯉食乜呀??

妳好clever 呀!

琴晚整左chocolate muffin俾女女今日帶返學當snacks。另外,整定蛋撻皮擺雪櫃,今晚放工再整蛋撻!所以琴晚9點半整,都攪到11點,之後個印印就洗餐C。

美人:

著jeans係俾,你鍾意,冇所謂既。

原文章由 hoganmama 於 08-2-25 09:49 發表
下?! 你咁都得?! 唔飽gor wor, 唔知你仔係咪見到我, 我見佢碌大雙眼望住我gar

hoganma,

美人仔仔食咩snacks呀?有D snacks好飽架,如媽咪麵。

原文章由 come爸嘩 於 08-2-25 09:52 發表
cc: d相我今晚先可send比你.

我都想睇你地D相呀!

原文章由 hoganmama 於 08-2-25 09:55 發表
我都唔知個盒係咩黎gar

係呢, 想問下你地, 平時比小朋友帶咩snack food返學校食? 平時我就係軟糖la, biscuits la, 我想比d健康d, 因佢真係fat左好多

我個D都係唔健康的,因呀女鍾意的都係唔healthy.

原文章由 多利是 於 08-2-25 10:06 發表
琴日我地一家4口去左老公個朋友屋企, 因為老公要幫佢整野, 我對kids同佢對kids係佢個超豪會所到玩左成日咁濟, 我就同老公既朋友傾計, 講開整cake, 原來佢都 like 架...仲請我地食佢整既'心太軟'cake, -- 好味, 易整: ...

邊個屋苑咁正?
‹ 上一主題|下一主題