用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 播道書院 收到播道電話,通知我明天去2nd in
樓主: V.G
go

收到播道電話,通知我明天去2nd in [複製鏈接]

有無人好似我咁?當大家收到offer通知的時候,我竟然收到既係面試通知,我好突然又茫然,唔知明天會見邊個? 會做D咩嘢? 點解要再in? 有沒有前人經驗,可以話我知發生咩事?等我可以有所預備?
   3    0    0    0

回復 benwong_hm 的帖子

我頭先都有個衝動,想打番去問其實係咪搞錯左,佢地唔係想約我,純粹打錯電話! 但唸下又無理由喎! 講得好清楚我個仔個名,同叫我明日幾點番去面試! 跟住我又有D唔好意思再打番去問,唯有上黎睇下有無相同個案。

回復 sarahlmf 的帖子

sarahlmf,
請問你舊年2nd in 係淨係見小朋友定家長都要見? 會唔會見校長? 見小朋友係考D咩? 見家長又會問咩?
打黎通知我既人叫我只需要一個家長黎就得, 係咪唔駛見家長? 其實。

回復 lokheima 的帖子

唔係弟妹呀, 我只得一個仔。不過佢有個表哥響度讀,學校唔會知囉!

回復 gudbb 的帖子

唔好咁唸! 或者你收既係直接offer既電話呢!

多謝carmen2004 & Charlotte_mom既鼓勵! 會加油!

回復 sarahlmf 的帖子

Thx sarahlmf

多謝各位既鼓勵,希望明天順順利利啦! 如果有人知道更多2nd in 既內容,麻煩告知! 謝謝!

想不到收到這樣多的加油之聲,未入呢間學校已感到溫暖,帶著你們的祝福去面試了,盼望祝福也同樣臨到大家身上。
Btw, 我是天主教徒。

回覆:mimi0129 的帖子

今日去到等左3-4個字就入左見,8個小朋友一組,家長不用見,我仔話入去玩老師話遊戲,然後先分組1:1見老師,老師叫講名字,幾多歲,又考佢講3隻小豬故事,問幾個中文詞語:如太陽、爸爸、媽媽、巴士⋯⋯英文冇考,仲有問平時父母帶去邊度玩?鐘意同邊個玩?有冇哥哥姐姐在這裡讀書?現場見到不少係有哥哥姐姐喺度讀嘅小朋友。

‹ 上一主題|下一主題