用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 九龍城 五旬節,聖三一,彭學高,基道 邊間好啊? ...
go

九龍城 五旬節,聖三一,彭學高,基道 邊間好啊? [複製鏈接]

rickyzoe 發表於 19-4-11 23:24
請教九龍城 中學的五旬節,聖三一,彭學高,基道 邊間校風好啊?
女仔 B2尾B3頭, 今天老師話考九龍文理機會不 ...

樓主,我同你相似,我自行揀左首選胡中,次選鄧鏡波,而家都煩緊三四五志願填咩好,我比較喜歡彭學高,但返學遠左少少,之後係五旬節,基道都有興趣,但無機會去睇,所以都唔知點揀,求高人指點

In2c68 發表於 19-4-18 02:47
如果彭學高遠就基道第三, 五旬節第四, 彭學高/聖三一第五, 九龍塘第六, 搵間他區放第七, 蔡功譜可放第八或 ...

多謝你的意見,我都希望中鄧鏡波(emoji)

In2c68 發表於 19-4-18 11:42
我反而想知為何很多人都好like 鄧鏡波, 因我放到乙五乙六, 我反而想睇下有乜優點, 我見學校好似好舊咁, 唯 ...

近屋企,本身都無興趣,但班主任推介,話佢過往教過嘅學生讀得好開心,性格同成績都同我仔相似,之後喺附近餐廳見過鄧嘅中五學生,我主動傾計,佢地有禮,同樣話讀得開心,老師好好,關愛學生,學生多活動,多支援,見佢都答得好真誠,再加上見到校門banner,成績好似開始升,以上純粹個人意見,不喜勿插,而家成績不理想,不寄望上大學,反而想揾間校風好,博一博孩子會愛上學校,愛上讀書,始終都係6年後先DSE,可能學校一年比一年好,咁阿仔都會好。

sai1031    發表於 19-4-22 11:55

In2c68 發表於 19-4-18 21:56
我今日都帶我個仔去鄧鏡波到睇下, 感覺比想像中好, 我個仔都叫我將佢放乙部三位內
...

我個仔主要唔鐘意係男校(emoji)
‹ 上一主題|下一主題