用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 仔女經 - Part 24 之"嚴冬過後,春回大地 !" ...
樓主: 2bzmummy
go

仔女經 - Part 24 之"嚴冬過後,春回大地 !" [複製鏈接]

幫他祈禱,願亡者早日安息!

原文章由 sorlo 於 08-4-23 09:49 發表

陰功呀~~~個死者仲留低兩個女呀

hb星期一那晚看了,昨晚特別錄咗比兩個細睇.
一位就一生積蓄比老公攞晒還欠下大筆債務就一走了之,每天兩餐麵包+一餐豬腸粉,君如問為何不買飯盒吃, 答案係:飯盒要10多圓好貴……看到君如不置信的表情,相信很多人都好難理解到.
另一位日日做兩份工作,3仟月薪,如放假一天便要扣一百(無良僱主),十多年來未試過同一家人出街娛樂……..

唔好話啲闊太,想起我地可以一邊返工一邊在bk,每星期放假兩天可以同家人飲茶逛街,又有個負責任的hb…..真係非常幸福

原文章由 布甸仔媽媽 於 08-4-23 09:55 發表

2b, 格格

噚晚再加埋睇了解.關懷....一百萬人的故事, 兩位單親媽媽同小朋友好慘

自從hb聖誕抽了個電磁爐,一用便愛上了,個煲未熱已水滾 煮餸快而廚房沒有那麼熱. 好想買個大火數的二頭爐……

就叫hb買來做母親節禮物都好喎!! 但原本的四頭連焗爐就要等人接收 …..咁都係得個講字

原文章由 2bzmummy 於 08-4-23 11:50 發表
長老

我屋企既爐頭係 Towngas 明火架,不過早餐食夾麵包又點會要開火呢 。。。。。。。

細姐想在暑假開始學柔道/台拳道,你們有甚麼好介紹呢???

原文章由 布甸仔媽媽 於 08-4-23 12:01 發表

2b

你HB 一日一烚雞蛋做早餐, 咁隻蛋黃有咩用途 可以烚多隻做蛋沙律三文治俾細b 做早餐

係公家….唔係自已所以不能決定

原文章由 smum 於 08-4-23 12:06 發表

你可以送去慈善機構

收到

原文章由 布甸仔媽媽 於 08-4-23 12:12 發表

Pmum

係康體處或明愛或YMCA都有暑期班學, 你試下上網睇下

我現在用緊,ok 好好用

原文章由 2bzmummy 於 08-4-23 12:12 發表
長老

如此說,我應該買一個打邊爐用既手提單頭爐 ? 。。。:;pppp: :;pppp: :;pppp: :;pppp:
‹ 上一主題|下一主題