用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港浸會大學附屬學校王錦輝中小學 2010-11年 G1B 齊來報到 ^.^
樓主: 榛子
go

2010-11年 G1B 齊來報到 ^.^ [複製鏈接]

Hi Hi,

報到.....G1B too!!

另外想請問各位關於8/30 & 8/31的適應課有咩要注意同要帶備回校呢??

Tks!!

各位1B家長,

早晨呀, 今天第一天正適返學啦.  你們的小朋友有否參加迎新營呢?  

我仔仔有返, 不過問佢乜都話唔知唔記得......., 唉!  佢又話老師講英文佢唔知做乜喎......死啦, 真係怕佢會驚咗返學tim.  最慘係佢自己又怕羞唔夠膽問老師.

希望小兒同各位小朋友都會好快咁適應小一生活啦!

Hi all,

Help.......我個仔又係乜都唔知呀........????

星期一開始正式上課, 雖然手冊背面有時間表但每一科要帶那本書呢, 如果帶齊個書包咪好重!!

另外你們有試過睇內聯網嗎?  唔知係咪我蠢呢, 我覺得個頁面好似有d煩複.......

各位我們真係要多來bk到溝通吓.

Hi jean_fuh,

個talk我去唔到呀, 請問可否麻煩你代問老師 [每科應該帶邊幾本書返學呢, 就算按照時間表各科都有好幾本書而d小朋友又唔知邊本唔需要帶.......個書包真係幾重架]

原帖由 jean_fuh 於 10-9-6 21:41 發表
10日的parent talk應該是個很好機會可以了解整個狀況的,我會去

各位1B家長,

學校upload咗1B班各位老師的相及中英文名啦, 大家快D click入去認識吓教我們小朋友ge老師吧!

Hi all,

先click入 "Primary School Homework Grade 1" 然後你們會見到在Grade 1B Homework下面有個 folder 1B Teachers, click 咗入去後再click多次1B teachers就會見到啦.

另外想問吓大家班主任Ms. Chan係咪好耐無返學啦, 知道原因嗎??

‹ 上一主題|下一主題