用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 人算不如天算--IN 沙田樂基
go

人算不如天算--IN 沙田樂基 [複製鏈接]

原帖由 luiflora 於 09-11-28 13:29 發表
仔仔同老公第一次in得甘差,大家都唔夠休息....老公只睡了3/4個小時,昨晚三更半夜由上海趕返香港!!個仔7:00叫佢起身,佢已經心情勁差,去in時,明明選擇in英文,偏偏來了一個廣東話老師http://ads.baby-kingdom.com/www/d ...

IN7間都IN得好好,全收--->>咁樣好好啦!!吾好太吾開心啦!不過你咁快見左咁多間既?可否share係邊幾間呢?我就大部份都未見/apply呀!!暫時見左3間,有兩間出左result都收左!

其實我都好吾開心呀,我之前一直都吾知原來KlnTong Think教英文既時間係多過其他分校咁多架,無諗過一樣係Think,原來教既野會吾同,當時只係諗住選間方便少少既(Lam Tin),之後響呢度睇d媽媽講開先知!!唉,一諗起就吾開心,怪自己點解吾選KlnTong......

原帖由 luiflora 於 09-11-30 14:36 發表

我打算比個仔仔讀一年半學校,所以in沙田靈光幼兒學校,好時光(沙田),嘉德麗(沙田第一城),康傑(馬鞍山)for 2010年2月,朗思(9龍塘),迦南幼兒園(9龍塘),啟思(9龍塘)for 2010年8月!留位了think,沙田樂基等結果,還欠9龍 ...

many tks!! 你既提議好好,我都無諗過添!!但係,因為Think吾係我既1st choice,如果佢地真係俾我轉到KlnTong,但我到時又吾讀去另一間,咁又好似好衰,所以我又吾係好敢o係現階段申請轉.......唉.......

你講既一年半學校,都係要番5日架?同playgroup吾同?我都吾知有呢d班!

原帖由 twinsstar 於 09-11-30 15:53 發表
hey .. you don't have to worry. I think for nursery, finding a school which is near your home is very important too. It's very harsh for a 2 yr old kids to travel long way to school. You can change it ...

many tks for your advice!!  

You can change it to Kln tong in K1 -->> 一定可以轉到嗎? 請問你知吾知係咪到K1, Kln Tong branch教英文既時間仍然係比其他branch多?

原帖由 luiflora 於 09-12-1 10:45 發表

香港小朋友足兩歲可以入讀n班,而我仔仔是大b一月尾出世,所以明年2月可入讀,不過就要插2007年出生的n班,所以不可以報d超出名學校,一定無位!或者你又會問,甘8月時是否升k1,當然不是,因為8月時佢又未足夠2歲8個月(最 ...

OR......明白!!! : ))

原帖由 luiflora 於 09-12-1 10:54 發表

一定可以轉到!!只要佢地收返你小朋友升k1(唔收返機會好低)!!9龍塘教的英文比重應該係比其他地區多,即使一樣,起碼9龍塘是真正的外國人教,有d係英美老師!!我知是因為朋友上星期成功幫個女轉左及資料來自佢!!! ...

many tks!咁我都安樂番少少........

原帖由 jaimegaga 於 09-12-2 22:21 發表
your boy is very smart ....as can answer most of the questions, and know how to say "i don't know.." moreover he is a big B, should be easily get in la.... why u think you interview is not good lei... ...

yes, seems his performance is v gd!!!

原帖由 luiflora 於 09-12-3 17:16 發表

你甘講,我都有d唔好意思!!其實每個小朋友成長都唔同,有d叻講野,有d叻四支,有d叻音樂.....總之個個小朋友都一定有佢地優缺點,好難比較邊個小朋友真係叻,好似我小朋友4個月會叫"媽媽"音,5個月發"爸爸"音....13個月已 ...

how old is your bb now???  佢講野真係超叻呀!!!!!!!
‹ 上一主題|下一主題