用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 劍鳴 (pm) vs 學之園 (am)
go

劍鳴 (pm) vs 學之園 (am) [複製鏈接]

原帖由 elmolly 於 10-3-30 12:30 發表

interview果日好難作準, 可以係老師想睇下你小朋友有無耐性? 老實講, 我舊年in完都唔鍾意, 覺得d老師面無笑容. 不過肯定學校公平, 因為我個女舊年係衰到連tunnel都唔肯過, 最後老師攞起左頂舊block叫我拖佢過, 但 ...

"不過肯定學校公平, 因為我個女舊年係衰到連tunnel都唔肯過, 最後老師攞起左頂舊block叫我拖佢過, 但係無因為咁而唔收佢"-->咁你覺得點解最後會收你女女呢?佢係咪大女?

其實得幾分鐘仲要咁樣既形式見,除非表現好差,如果吾係,真係吾知佢點選!

原帖由 kenzo 於 10-4-6 23:24 發表

Letterland 同 Longman教Letter Sound既方法係幾似. 兩者都係人物化每一個英文字母, 讓小朋友容易掌握英文字母的發音. 如Letterland用Annie Apple, Clever Cat, Eddy Elephant. Longman就用Annie Ant, Candy Cat,  ...

想請教一下自己應該點教好?係咪同佢一齊睇&讀教材就得?

幾大可以開始學?呢d教材大概幾$??其實係咪好多KG都會有教?tks!
‹ 上一主題|下一主題