用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 將入讀或已入讀黃大仙竹園南的特殊幼兒中心 ...
go

將入讀或已入讀黃大仙竹園南的特殊幼兒中心 [複製鏈接]

其實我都好擔心, 因為太新啦, 老師唔咪個個都咁有經驗, 有D係新入行, 我問個經理, 佢話佢唔太清楚老師D資力, 跟住佢話: 我諗應該都超過5年掛...    我心諗, 連經理好似都唔咪咁想講咁, 經理無理由唔知架, 佢都需要知D老師同嬸嬸既資力而編配工作比佢地架麻, 無理由一D都唔知

同埋老師講野唔得肯定, 比較求其, 無咩柯求, 講野比較柔弱, 呢點係我同我媽咪都好明顯望到..

可能我個仔返開育嬰, 老師會用好肯定既語氣同小朋友講野所以對呢點有點其望

原帖由 besmart 於 10-9-17 22:31 發表
而家我個仔讀緊協康(太子中心),師資都算好吧!!

所以我打算除了返這裡外,下午都會找些課程比佢上,補補佢!!

小朋友大部分時間都係學校, 因為全日,好多樣野都係學校學, 萬一出面係好既, 而學校又唔洗點樣守X距既, 咁都好似無咩用...
可能我諗得太多啦...真係仲挑剔過自己揀老公呀
希望佢地學校日後會進步啦

其實最緊要係老師肯聽家長意見, 不斷努力

好煩呀, 下個星期內就要決定啦

原帖由 beautyshirley 於 10-9-25 18:14 發表
school hour 係8:30am-3:30pm, 包早,午餐及茶點, 如果唔食早餐就可以返晏少少, 如果要返自己額外加的training 可向centre 請假, 但你想只返半日我就唔知得唔得喇, 不如你直接打電話去個centre度問啦, 我諗啲資料會準 ...

我星期一果時都早上去過, 見到一個媽咪係度參觀
但我兩次約左社工, 但到當日都係搵其他人接待我

原帖由 Capricorn2521 於 10-10-12 10:10 發表
係呀,我個仔入咗s位1.5個月,己經可以邊說邊做出學校的規則,如:手擺後,眼望前;唱上堂歌/落堂歌/說早操口號...連動作一起做。懂得很多規舉,如說"食完午餐先可以玩玩具",依家已經沒有要求邊食邊玩了;說"眼訓要訓覺";知道自己係"男 ...

你小朋友讀邊呀
‹ 上一主題|下一主題