用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 自閉傾向幼兒家長互助小組(party完滿結束 大家謝謝參與) ...
樓主: anan3388
go

自閉傾向幼兒家長互助小組(party完滿結束 大家謝謝參與) [複製鏈接]

我都想去呀
其實我想問下17個月既BB叫佢個名成日都無反應, 咁係咁叫自閉呀

我都想參加呀, 但我比唔到私人信息呀, 唔知點解
我小朋友18個月, 住九龍灣,我唔洗返工架, 約平時都得
msn: [email protected]

email: [email protected]

各位你地有無msn

原帖由 anan3388 於 09-9-10 21:52 發表
to 我係女仔:

睇返 d post 好似你小朋友未評估喎, 不如知左咩問題先加入啦, 依家 d 家長傾既多數係訓練等等既資料, 你未知佢咩問題時未必幫到你。照計 BK 呢度 d mami (有 d 都係我地 group 成員) 應該都答到你 d  ...

醫生已轉介去評估中心啦, 下星期我又去私家做

原帖由 anan3388 於 09-9-11 15:15 發表
仲有, 其實小朋友仲細, 除非好明顯既徵狀, 否則, 唔會咁早知佢係咪自閉症既。我d心理學家朋友話, 唔到 5 歲都唔會確定, 除非好明顯唔望人好固執連對父母都無反應之類。不過依家個社會意識提升左, 所以, 就多左會講自 ...

我係自己湊架, 不過無時間去睇圖書呀, 佢會丫救命架, 佢無得走黎走去, 平時又要顧佢, 又要顧老公, 又要去買送煮飯, 抺地, 洗碗, 洗衫,煲湯,  同煮野比佢食, 同埋同佢玩, 有時為左同佢玩老公連飯都無得食, 要出街食, 佢有時都有唔開心

唔知點解我有時係度諗 唔洗顧個老公就好啦, 只係顧個仔, 人工就要照收

原帖由 anan3388 於 09-9-11 17:36 發表
請個鐘點幫下你 etc 及去唔到圖書館都可以上網買書, 或上網 search 下相關資料, 方法係自己諗者~

anyway 唔同你傾住了, 希望你小朋友評估順利啦

可以上網買書, 我想呀, 有無網址
‹ 上一主題|下一主題