用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局蔡繼有學校 Size of CKY's school uniform
go

Size of CKY's school uniform [複製鏈接]

請問男裝恤衫有無32碼的?? 售貨員話30碼之後就是34碼.
   0    0    0    0

Hi, rhythmawawa,

請問你是否今個summer holiday 去買的?

我是在7月的新生會訂的, 之後他們給我電話叫我去攞, 我去到時那size 30 已packed. 我問那個staff 可否試, 但她說要先付款. 之後呢, 我覺得size 30 just fit, 因我買2 sets, 所以我想1 件shirt 鬆少少, 點之一大就去到size 34, 咁我就覺有d奇怪, 因為個actual size 相差太大.  我有問她是否有size 32, 她說沒有此size, 一jump 就是size 34!!咁我唯有要size 30, 但我就說:[d size 之間的比例唔係好合理, jump 得幾多吓] 她說;[係正常架 size 30 for P1 to P2, size 34 for P3 to P4] 吓???? 咁我仔仔到P2 嗰時咪甲硬穿size 34??
至於sport shirt, 衫和褲可以分開買. 她預給我的是衫和褲衫是 size 30, 試穿後褲太短, 她說沒有32, 一去就到 S size. 咁我就換了S size, 但要補$10 一條.

Over all, 有少被騙feel :cry:  下次應該walk in 買可能會好少少.  我覺得他們assign 了size 之後就唔係好想你改....  如果多一間choice 應該會好D. 獨市生意, no choice, no way!!:cry:

原文章由 rhythmwawa 於 07-8-10 20:17 發表

我想是32碼已斷貨了, 因為我家小孩是穿32碼的.  你可再問一問, 不過要有心理準備, 因為他們的服務態度真是麻麻地.

XS 運動衫? 他們說 size 30 做next 就是S, no XS ????

原文章由 Lofty 於 07-8-15 11:29 發表
我就買左加細碼運動衫, 件衫好長, 但條褲就偏短, 著左之後見到小小褲 ; 而個質料呢....我諗如果擺落洗衣機洗, 好快又要買過.

The attitude of the staff is not too bad, but I feel unsatisfy is the size of the shirt and I don't have another choice.:-| :-|

原文章由 waltermama 於 07-8-20 18:51 發表
Bcs my son is quite tiny, I brought him 2 sets at XS size in July.  However, what I rec is XXS for one set and S for another set though I measured that both are at the same size?????  But, the ...
‹ 上一主題|下一主題