用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 學之園幼稚園(日出康城) 有無媽咪今日有去日出康城學之園既開放日呀? ...
樓主: sweeticandy
go

有無媽咪今日有去日出康城學之園既開放日呀? [複製鏈接]

去左lh個open day, 真係人山人海, d老師都幾nice, 但個校長好似"烚烚"地, 不過好似都有成8間房, 有個音樂室, 有個咩探索室. 暫時有四個課室, 原來開左5班nursery, 兩班上午(a同c), 三班下午(b,d,e), 因為多人開多左班下午,我個女好大機會讀e班. 佢係同k1上午班share間課室. 因為k1只係開左三班, 原來k1仲有位添. 今年就係上午有兩班係主流同英普, 下午一班係英普. 下年就未知, 希望都有上午英普, 可以幫囡囡改返上午班. 可能人多, 覺得出面空間唔係好大, 但係d班房都ok

原帖由 cincin_ko 於 10-10-4 01:24 發表

但我去時, 見一個細b 媽媽帶埋個仔去, 原來佢係in左唔收, 再去問呀..

但我個囡係10月細b都收左喎

我地嗰日11點左右由藍田揸車入去, 車程15-20分鐘左右, 真係幾多大車, 不過香港地都係車多人多. 我又好小聽到嗰樹有咩嚴重意外. 反而多大車可能校車會開得小心d. 而且條環保大道只你係60km, 都幾安全. 我地逗留左個零鐘左右, 都聞唔到有臭味, 可能嗰日人多, 所以都覺得活動地方不大. 我有個同事搬左入去住, 佢話過多兩個月條天橋應該會開. 到時就行小好多路.

原帖由 sleepingbo 於 10-10-7 09:32 發表
Have car park ??

領都個car park未開, 所以我地都係泊首都個car park咋, 但係都只係開左好小位, 所以open day嗰日都等左一陣先有位

原帖由 sleepingbo 於 10-10-8 10:19 發表
is near than school??

領都好近, 首都就好遠, 行15-20分鐘左右

原帖由 kiki007 於 10-10-8 11:11 發表

我地個日可以泊領都喎!入口就喺學校前小小.可能領都FULL左,所以叫你去首都.

咁領都幾錢個鐘呀 我諗住頭兩日可以陪都揸車入去

原帖由 NT-1 於 10-10-8 07:38 發表
Anyone plans to let the kid to attend LH??  I have already registered LH and given up my son's current pre-nursery school.  I still feel 15/16, very uncertain

我會比囡囡讀, 因為佢係細女又唔肯講野, 可以入到lh都唔錯啦

原帖由 kiki007 於 10-10-8 14:38 發表

領都頭半小時免費,之後每小時$20呀!  好貴

首都都係呀, 嗰日我地都硬食左$40
‹ 上一主題|下一主題