用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖家學校(九龍塘) 嘉諾撒聖家 (九龍塘)-2008年9月小一家長
樓主: ruru
go

嘉諾撒聖家 (九龍塘)-2008年9月小一家長 [複製鏈接]

Tungbb56,

咁你下次自己接放學又得閒既就打俾我啦...

原帖由 Tungbb56 於 08-9-4 22:09 發表
彤彤媽咪,

唔緊要...下次有機會可以齊齊放學

我好少用msn, e-mail就成日開着....

原帖由 Tungbb56 於 08-9-4 22:12 發表

ruru,

I have PM m MSN to you already...
I will always on line in office...

Hi Kit,

我今日出開去旺角換左條XS碼lu, 唔該晒....

原帖由 Kit 於 08-9-4 23:07 發表
Hi 彤彤媽咪, ruru,

我問過係有加細碼0架.

Hi kit & cherilee,

Pls check PM......Thanks!

Hi Kit,

Pls check PM again.  

原帖由 Kit 於 08-9-5 23:43 發表

Hi 彤彤媽咪,
已check PM.

唔使客氣, 我又係今日換褲, 咁0岩既.

原帖由 Tungbb56 於 08-9-6 12:25 發表
但有冇媽咪知擒日買的數學練習在那裡???手冊冇寫已收??問阿女佢又話冇收過數學練習....

我同你一樣, 都唔知學校有冇收過數學練習

收到....

原帖由 Kit 於 08-9-7 22:39 發表
彤彤媽,

到你 check PM la.

原帖由 ruru 於 08-9-9 21:53 發表

我都有的擔心,係呢,大家記唔記得幾時開始要默書呀?

係喎, 教得都好快下, 我又係唔知幾時要默書?

原帖由 ruru 於 08-9-9 21:55 發表

me too!!!

me three...

Shannamama, 你就好啦, 我阿囡抽唔到phonics, 都仲有藝術體操......

Shannamama -   Fun Fun Phonic + 藝術體操
ruru                -   基礎體操
彤彤媽咪          -   藝術體操

Hi vic6,

Nice to meet you here.....你囡囡係咪坐第一行第二個位, 如果係, 我阿囡就坐你囡後面咋, 多多指教呀....

原帖由 vic6 於 08-9-11 17:02 發表
hi kit, ruru, shannamama, 彤彤媽咪, CheriLee,

belated to say hi to all of you.....coz i'm too busy to take care of my baby son & vic.

nice to see u in 1C classroom & here..... we are in the same cla ...

Shannamama,

你囡囡真係lucky....我就要同佢係外面揾phonics course...你囡囡咁快就有朋友仔玩, 我個就剩係識同隔離位嗰個一齊, 冇話會同其他小朋友一齊玩既:;pppp:

原帖由 ShannaMaMa 於 08-9-14 09:19 發表
彤彤媽媽,

老師派回來的通告, 原來 Fun Fun Phonics 每班只選4人咋, P. 1 (4 班) 都係只有16人可參加, 囡囡都好幸運.

不過唔知 P.1 上完之後, P.2 是否唔可以再選呢! 唔知個課程是否連貫性? 可以由 P.1 讀到 P.6?
...

Shannamama,

可唔可以俾你囡囡上Phonics d 資料我呀?? 我阿囡又點會叻呀, 英文串字就最差架啦....你囡囡好醒目就真啦.... , BTW, 我今日sent左 e-貓俾你, 你睇下收唔收到...

原帖由 ShannaMaMa 於 08-9-16 16:14 發表
彤彤媽媽,

其實囡囡在出面都有上緊 Phonic Course, 不過如果學校有, 遲些可能唔上出面的 course. 其實我諗諗下, 可能係老師知佢英文唔好, 幫助下佢囉. 你囡囡咁叻女, 當然不用參加啦!  

...

Hi Shannamama,

收到啦, 唔該晒..

原帖由 ShannaMaMa 於 08-9-17 09:55 發表
Hi 彤彤媽咪,

我收唔到你的 e-mail 喎!

不過我今日就 send 左 e-mail 給你, 你 check 下啦!

1. ruru    荃灣 - 愛社 1C   
2. Cheerful 官塘  - 誠社 1D
3. soso 九龍塘 - 愛社 1A
4. tmch 深井 - 誠社 1B
5. kimon 九龍塘
6. Kit 沙田 - 恆社   1C
7. Chin Chin 青衣-悅社1A
8. TKO 將軍澳
9. chingyip 大埔
10. serenachan 黃大仙  1B Tiffany Lau
11.  shannamama  沙田 - 悅社 1C
12. 彤彤媽咪 青衣 - 愛社 1C - Janice Ma
13. CandiceMaMi   Kowloon Bay - 誠社   1B
14. Tungbb 馬灣 - 協社 1C
15. CheriLee 大角咀 - 恆社 1C Cheri Lee
16. KellyChong - 荃灣
17. Lokching627 將軍澳 - - 誠社   1A
18. Keroroman 紅磡-協社 1B
19. christyltl888 美孚 - 恆社 1B  囡:Giselle Lo
20. vic6 美孚 - 悅社 1C : Victoria
‹ 上一主題|下一主題