用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 大坑真光係咪今日有信啦!
樓主: MBK
go

大坑真光係咪今日有信啦! [複製鏈接]

我囝囝都係PM offer, 我好唔開心, 真係因為我住將軍澳所以得PM? 我一早估到會係PM, 因為佢上年開始有校巴去將軍澳.. 呢間係IN得最好的一間, IN左3間, 另外2間都係AM OFFER, 依家諗緊坑道上午, 還是大坑下午, 因為我還有一個細仔, 如果下午班的話, 大仔K3, 細仔K1都應該會一齊下午啦, 但到大仔P1全日的話, 細仔仲係下午, 我都唔知點好....
原帖由 qyeternity 於 10-12-21 16:00 發表
While we are waiting for the interview, my husband noted that there is a school bus running for Kowloon side, but just for PM only.
I did not read the notice by myself, if what my husband said is reli ...

恭喜你, 你就好啦.. 我依家好煩惱~ 咁你會唔會TAKE呢個OFFER?
原帖由 axis 於 10-12-21 18:22 發表
I live in TKO ... have AM offer ar!

I want to know that any boys got AM offer?

Hi Saiwai,
請問你大囡現在幾點上校車的?
原帖由 saiwai 於 10-12-21 23:42 發表
我大囡讀緊K1(PM),細囡都收(PM)好開心呀!可以孖公仔返學,我住油塘大囡在TL很開心,校長及老師很有愛心。

Hi Saiwai,
因為我和你一樣都有兩個小朋友, 不過我係全職媽媽的, 冇姐姐幫; 請問你有冇想過當大的上P1時, 返全日是上午返學, 但細的又返下午, 你會怎樣安排呢? 我囝囝是PM offer 好煩, 考慮堅道AM還是大坑PM好..
THANKS
原帖由 saiwai 於 10-12-22 01:03 發表
上車12:30,落車4:35

我都係PM offer, 校長話要寫信喎...
原帖由 lamyy 於 10-12-22 01:20 發表
點解我住北角得pm offer?
如果想轉上午班係咪而家要寫信架啦?

唔係呀, 我都見到有其他囝囝的, 不過都係PM offer, 所以我想知係唔係男仔都係PM呢?
原帖由 MBK 於 10-12-22 10:17 發表
[quote]原帖由 candon 於 10-12-22 10:04 發表
我想問,有無收左真光係男仔??好似全部係囡???

t3carol收了囝囝呀!

我囝囝係5月, 另外honey_karen好似係9月
原帖由 candon 於 10-12-22 11:06 發表
咁男仔收個d係大仔or細仔?

Hi Saiwai,
但係如果佢都係上午的話都好D, 因為佢都係要起身返學嘛.. 如果佢係返下午的話, 一早又要起身, 仲要好早果種(因為小學返早D)... 真係好慘..
原帖由 saiwai 於 10-12-22 11:11 發表
Hi carol !
就算細b都係讀上午班上校車時間都不一樣,到時先再算啦!

Saiwai,
請問你囡囡果班,今年有冇男仔呀?

放左學仲可以午睡? 晚上咪會好夜瞓?  但我唔知上午班有冇男仔, 如果request轉上午, 但到時得我囝囝一個男仔, 我就唔係好想了..
原帖由 saiwai 於 10-12-22 11:34 發表
你可以試寫上午班信,其實我細囡現在返全日n1有時都有這個情出現,唯有叫大囡放學後午睡,但可惜大囡鬼打禁好精神都不需要午睡

PN老師係邊度的老師呀?
原帖由 Cutemom0808 於 10-12-22 15:45 發表

我住西九都是PM offer,睇完成個post九龍新界區看來真係只有TKO有AM offer,其他既主要都係PM,睇來我囡囡個PN老師講既又好似幾對。

真小是中文,真中是英文的 ...

唔係, 我只係奇怪點解其他學校的老師會知道大坑真光的收生政策o者..
原帖由 Cutemom0808 於 10-12-22 16:45 發表

我響上一頁講話:

"我住西九都係PM offer,我昨日問過而家PN的老師http://adex.baby-kingdom.com/www/delivery/avw.php?bannerid=591&cb=2115,佢話住TKO都有機會有AM,其他九龍新界主要都係PM,佢地唔想小朋友太早太早去返 ...

其實兩間真幼的學校真的可以全部上"真小"嗎? 因為兩間真幼上下午加埋有OVER200人, 但"真小"得4班喎? 我都唔係好明...
原帖由 littlecook 於 10-12-23 15:13 發表
大家係咪都諗住讀真幼,然後上真小呀?
有無人可以分享多D真小既教學法,課程,師資,學術水平等等?
‹ 上一主題|下一主題