用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: kcm
go

2010-2011 小二俱樂部 [複製鏈接]

大個囝大個囡了, 二年級大家加油,繼續交流!

0    0    0    0

其實大家的小朋友有冇反映食飯時好熱, 唔想食呀! 因三十幾度下食飯都幾辛苦, 我個囝好唔鍾意, 因佢好大汗, 佢話鍾意係課室食. 我諗怕熱D小朋友好辛苦, 如果冬天好凍仲慘, 著住大褸, 飯又快凍, 仲要凍住食, 唔知可唔可以反映一下呢?  原本在飯堂食係好事, 不過學校飯堂係室外呢? 如果大人在好熱, 好凍, 好潮濕下食午飯都唔係幾想啦!

原帖由 creamymami2007 於 10-9-8 17:29 發表
我都好想知呀!!!我大牛又係食2匙飯就唔食, 我都怕佢落了飯堂食佢可以成機唔食, 佢巳經好瘦了

tramtram,

多謝你呀! 我已同一位家長傾過, 明日了很多, 可能不是我想像中咁熱, 同埋都講得對, 當係比小朋友鍛鍊下.

不過唔好預我!

原帖由 tramtram 於 10-9-9 10:43 發表
大家好

明天, 我會做膳食姨姨...等我留意下大家問題 ?

我同有諗過 kcm 問題, 會唔會太熱 ???? 我又問過囡囡& 其他同學仔係飯堂食飯好嗎 ? 佢地都說好喎 ....
對我知, 好似係分開兩層食, 一層係地下/一層係圖書館 ...

時間真係過得好快, 珍惜童年時.

原帖由 creamymami2007 於 11-7-7 16:46 發表
放完暑假升3年級, 時間過得好快, 心情好矛盾, 好想小朋友仲係好細過, 可以成日陪住自己, 而且我小朋友是男孩, 好快佢會有自己個社交圈子, 好唔捨得 ...
‹ 上一主題|下一主題