用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 2009年入讀宣小.......嘅家長,入嚟傾吓啦!
go

2009年入讀宣小.......嘅家長,入嚟傾吓啦! [複製鏈接]

我也來報到! 心情有些戰戰兢!
雖然下周一會註冊, 但我好心急想知宣小的校巴和校服式樣如何? 上校網看不到, 有沒有知到哪個網可看到呀?

原帖由 sweetma 於 2-1-2009 12:11 發表
Hi All,

My pleasure to be able to join you here.

謝謝你, 但我個是囝囝呀! d校服靚唔靚仔?

原帖由 ChiChiPaPa 於 2-1-2009 21:19 發表

如果你位小朋友係一位囡囡,相信你會喜歡宣小的校服。宣小的女裝夏季校服有白色和藍色兩款,女孩子可以按她們的喜好選擇穿白色或藍色。

宣小每科都有活動日。某些活動日可穿便服回校。女孩子到時可以選擇自己喜愛的服 ...

我今天去宣道註冊啦, 問了註冊職員有關校巴和校服的事, 職員的問題仍然貫徹宣道一貫作風----保持神祕感----他話到六月就會知道了! 唉, 我可能會搬屋嘛, 到六月就太遲了! 結果上了校務處看了個明白。陳師奶說得不錯, 真係好型仔!
原帖由 陳師奶 於 5-1-2009 10:48 發表
都好型仔架, 尤其係冬天校服呀

原帖由 filleul 於 6-1-2009 11:27 發表
Don't worry too much about the school bus issues. In fact there are currently 30 bus routes covering most of the Kowloon and New Territories areas (except for HK Island), Tseung Kwan O, Sai Kung, East ...

多謝你的詳細資料, 有一樣好似沒有提及: 校鞋? ---是否一般黑鞋及白色運動鞋?

另外, 小朋友上運動課时, 除了在大禮堂上外, 還會到外面的運動場上嗎? 在什麼地方呢?
‹ 上一主題|下一主題