用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 stephanielum 想請教您一事
go

stephanielum 想請教您一事 [複製鏈接]

你要問吓學校可以幾時交信及安排, 我囡囡兩間都收咗下午, 但間交留位費時連信交,話先到先得 另一間學校可先寄或fax比學校先, 到交留位費時才交錢.

原帖由 小凱澄 於 08-11-17 14:26 發表
首先多謝您將"由下午班轉上午班既申請信"給我,我已收到。
但我想問一下您,是否交留位費時,可以連同"由下午班轉上午班既申請信"一起給學校?如不是,那麼何時交給學校?
煩請回覆!tks! ...

我住葵涌既, 我只係報咗荃灣同九龍城, 九龍塘d幼稚園咋.
至於中西區幼稚園我無研究過, 唔好意思幫唔到你啦!

原帖由 小凱澄 於 08-11-18 13:33 發表
多謝你的回覆,你認識中西區幼稚園嗎?有沒有研究過?

邊間幼稚園收咗你囝囝下午班呀!

原帖由 siusung 於 08-11-18 14:23 發表
我都好多謝你send比我封信,我囝囝叫樂樂,佢同你女女一樣收咗讀下午班,我都見意你寄去,因我都考慮寄去!!

已send 咗比你啦! check mail 啦!

原帖由 gloriahung 於 08-11-19 00:02 發表
Stephanielam, can you send me the sample letter for requesting to change the class from pm to am.  Thanks.

My email address is [email protected]

同我囡囡一樣都係收咗九龍城靈糧堂下午班, 咁你send 咗信去轉上午班未呀? 你係咪都係29/11註冊? 會唔會去註冊?

原帖由 siusung 於 08-11-18 23:57 發表
九龍城靈糧堂^^

Hi, 依兩間都聽過, 我哥哥個囡今年係聖三一堂曾肇添幼稚園讀k1, 只知佢好鍾意返學, 放咗學就成日唱兒歌, 但其他就唔知喎. 如果兩間我選的話, 我會揀九龍城浸信會幼稚園, 都係個人直覺囉.

其實你要睇吓學校既教學理念, 教學模式 宗教信仰同你方向有無差異, 之後可以比較師資比例, 學校活動空間同設施, 先致可以決定到的.
希望你可以找到間適合你囡囡既幼稚園啦!

原帖由 YML 於 08-11-19 13:57 發表

stephanielum及各媽咪,

請問你有冇聽過"九龍城浸信會幼稚園"同埋"聖三一堂曾肇添幼稚園"呢?

因e兩間都收左我囡囡讀上午班, 都唔知點揀呢?

Send 咗比你啦! Check mail !

原帖由 Happydoggy 於 08-11-19 14:25 發表
Hi Stephanielam, please can you also send me the sample letter for the change of pm class from to am class?  Many thanks!!

My email address is [email protected]

留email address 比我啦~~

原帖由 Yonniewong 於 08-11-19 17:02 發表
Stephanielum,

可唔可以比埋我呀?  Thanks!

Jfamily ~~ send 咗比你, check 吓mail 啦!

原帖由 Jfamily 於 08-12-5 14:28 發表
Stephanielum,

Could you please send me a sample letter for changing pm class to am class?

My e-mail address is [email protected]

Thanks!
‹ 上一主題|下一主題