用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖保祿天主教小學 半日制的SPPCS,有無讀緊既家長分享下,謝謝. ...
go

半日制的SPPCS,有無讀緊既家長分享下,謝謝. [複製鏈接]

阿囡2012會升小一, 我想試下SPPCS, 但呢間學校係半日制, 好似比其他人少了時間, 有無讀緊既家長分享下, 謝謝. 阿囡有20分, 機會大唔大呢?
   1    0    0    0

謝謝各位的分享, 我地交了表啦, 希望阿囡得啦 !!

阿囡20分真係得o左啦, 感恩 !!!!!!!!
請問呢間學校會唔會好多功課既呢? 我要同阿囡開始做準備了........

謝謝您, moumou, 4樣功課都唔太多, 咁我都無咁驚.
可唔可以問多少少:
1) 我想知學校有無校車定係要自已搵媬母車?
2) 你覺得小朋友只返半天, 咁另半天駛唔駛帶佢去補習呢?
因屋企只有老人家照顧, 末能指導小朋友做功課.
3) 學校有無課外活動架? 因我只得一個囡囡, 好想佢多d同別人相處, 學唔同既野
4) 您囡囡適應小一生活嗎? 做媽媽的須要做什麼準備呢?

唔好意思, 咁多野問, 先謝謝您!!

多謝幾位前輩媽咪的意見, 聽落小一都唔太辛苦, 你地d囡囡讀得咁開心, 真想自己阿囡快d做小一姐姐, hehe
您地真的好人, 有問必答, 因我不認識朋友在st.paul讀, 所以個腦有一大堆問題, 多謝哂你地.....  

昨日去註冊, 校務處比了張校車路線表, 原來去唔到西區, 唉, 又要唸下點返學先.

學校對面將會是八年工程運泥車出入口是什麼 意思? 對面不是馬場嗎?
‹ 上一主題|下一主題