用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 陳守仁 1st interview
go

陳守仁 1st interview [複製鏈接]

原帖由 yeungsan 於 10-10-9 21:49 發表
No survey??
I thought parents need to fill in one?

可能...費事要收返3800份慢慢睇....
可能...2nd先要填, 可以睇少d...

陳守仁係咪有2套校服, 女仔既校服唔係雞翼袖白色校裙咩? 乜仲有一套係綠色格仔既咩??
點解我今早在音樂室分組等時, 果3個學生, 其中一個穿綠色格仔校裙既??

有冇人今早in 10:30果場, 你地覺得在音樂室分組等候時, 果3個學生既言行舉止素質如何?

原帖由 Cat108 於 10-10-10 11:18 發表
No!! Dont worry!! they ask other school ""果3個學生, 其中一個穿綠色格仔校裙"" to help!!!!

咁哩個穿綠色格仔校裙的是否陳守仁既畢業生呀?

原帖由 silvia_ng 於 10-10-10 12:17 發表
那些不同校服是陳守仁舊生。
呀女今日黑仔,隔離位個男仔搶左佢手中既圖書,攪到佢喊!今次真係凍過水、、、

那麼老師看到果個男仔既惡行嗎? 如果看到, 你女應該不會被影響分數的, 不要太擔心.

原帖由 silvia_ng 於 10-10-10 12:17 發表
那些不同校服是陳守仁舊生。
呀女今日黑仔,隔離位個男仔搶左佢手中既圖書,攪到佢喊!今次真係凍過水、、、

那麼老師看到果個男仔既惡行嗎? 如果看到, 你女應該不會被影響分數的, 不要太擔心.

原帖由 Gennie 於 10-10-10 22:29 發表
請問造句個part, 係咪所有句子既詞語放在一起,叫佢地自己選出來並拼出不同句子呢。謝。

哩係, 應該係老師已在檯上分了6組字.

原帖由 silvia_ng 於 10-10-10 20:39 發表
收拾心情...報料如下︰

一行8人入房 (特別的是我遇到了兩個BK識既0508小朋友, 由此可見, 好大可能係分月份INTERVIEW)
1. 看電視, 由NET TEACHER MS. OXFORD講英文故事: WODDY SURROUND MAMA, 之後問問題, 都係環繞果個故事的, 小朋友係圖畫上指出答案。一對一問, 其他小朋友要先取圖書看。
2. 跟老師做動作
3. 找不同形狀
4. 重組句子:
中文 - A) 我愛媽媽; B) 我去公園玩 (應該仲有遊戲呢兩個字, 但我女唔識)
英文 - A) My cat likes eating fish; B) The boy is playing with a beach ball. C) I take an umbrella. D) My mother bakes a cake.

我地果組得4個小朋友, 原先應有6個, 1個冇來, 1個唔肯離開Mama冇in到.

據我仔仔講:
1) 一到去, 先玩遊戲, 老師播出音樂時, 就要大家行黎行去, 音樂一停, 就要即刻企定, 跟住音樂再起, 又要郁過....;
2) 然後回檯面做併字成句子, 2條中4條英, 最快拼好的就要舉手, 老師就會按舉手先後去每個小朋友面前, 要小朋友讀出自己拼的句子. (1. 我愛媽媽; 2. 小朋友在公園裡玩耍; 3. The boy has a new ball; 4. The cat likes eating fish; 5. Sxxxx (人名,我仔話唔記得點串了) takes an umbrella and some cloths; 6. (我仔唔記得係咩了)
3) 看圖數數, 數幾多隻兔仔及其他動物
4) 兩幅圖找出不同錯處
5) 看影片, 問問題, 關於套片的.

其中一個小朋友做第3,4,5項時, 其他小朋友就在位中看圖書.

睇黎, 星期六及星期日的面試內容幾乎一樣喎....

原帖由 beetle 於 10-10-10 22:58 發表
咦!我個女話CKY先有兩幅圖畫找不同,我諗我個女都已經撈到亂哂喇,haha......

同一日in咩?

我從小道消息聽說今年只揀500人入final.
‹ 上一主題|下一主題