用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 生眼瘡-要全身麻醉做小手術, 有無更好的方法? ...
go

生眼瘡-要全身麻醉做小手術, 有無更好的方法? [複製鏈接]

原帖由 cherubic 於 09-1-10 21:25 發表
My son got an eye stye many times between 2yrs old and now (6 yrs old).  At the first time, we arranged him to have an operation in a private eye clinic.  Since the stye was small and at the lower par ...

請問eye drop是什麼牌子呀?

原帖由 cherubic 於 09-1-12 22:20 發表
Please check pm.

收到了, thank you

原帖由 newcook 於 09-1-12 16:58 發表
一發現有眼瘡就用熱毛巾敷, 一連幾晚就會好架啦, 要盡熱喎, 咁當然要自己受到果個熱度啦, 根本唔需要食藥同做手術~

唔好食咁多肥膩野同高膽固醇食物, 如果唔係, 就算好番都會成日生架~ ...

thank you.  乜同食物有關的嗎? 我問醫生, 他說是因為手dirty 搞到落隻眼上才會生眼瘡的.  誰對呢?

原帖由 newcook 於 09-1-13 09:47 發表

我講我個case你知, 你就明啦....

話說我有一輪成日生, 割完又生成日番發, 咁我睇開個醫生見我生得咁密, 就話可能係我膽固醇有點偏高, 建議我去驗下血, 咁我就走去驗呢樣野, 個醫生無講錯, 真係高左d, 於是我就食藥 ...

ic, thank you
‹ 上一主題|下一主題