用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: mavisng2003
go

2010-2011 P1C [複製鏈接]

我阿女係寫明交PTH EX喎......

原帖由 mavisng2003 於 10-9-9 17:10 發表
原來Task sheet 1 係要做的,不過亞囡已經喺學校完成咗。

另外,佢地原來喺堂上已經背了中文第三課。

佢今日都有帶...... 不過佢帶返屋企..... 唉, 阿囡真係一條失魂魚!!!

原帖由 easybring 於 10-9-9 20:34 發表
我估計: PTH老師今天收起左PTH作業。Loc9, 你囡囡今日無帶作業???

In addition, it is required to bring GS exercise book tmr.

阿囡今日無寫數學功課, 激C人!! 另外佢本GS作業都無, 唔知係唔係老師收左呢??

阿囡袋V.A.物品已經放左O向學校啦!!  ,

又要返工,又要揍女真係好辛苦 X 2

大家要努力呀!!希望阿囡開開心心順順利利咁過呢六年啦!!

原帖由 mavisng2003 於 10-9-14 19:01 發表
係呀!又要返工,又要揍女真係好辛苦,大家努力呀!

阿囡話係英文oral要帶玩具....... 今日帶左個公仔返學校, 激c人啦!!!!!

回復 18# PhoebeLee 的帖子

原來阿囡今日無講錯, 帶左個公仔返學校, 佢話佢係第2個出去介紹喎...... 佢話明天GS堂要帶BB相

請問口頭造句要寫在簿嗎??

唉..... 阿囡大頭蝦就真啦!!! 成日烏SIRSIR, 問佢好多野都好似唔知咁......

C啦, 我無寫在筆記簿呀, 只係同佢口頭講過下咋......

原帖由 mavisng2003 於 10-9-21 20:33 發表
沙律真係好醒呀!

亞囡話口頭造句要寫在筆記簿,不過我都有啲懷疑,因為話明係口頭,咁又點解要寫在簿上呢? 其次,我亞囡講啲嘢,講真,真係唔係好信得過架! ...

阿囡都話佢好鍾意食學校飯, 日日都食清呀!! 真係好啦!!!

九月以來, 我們的小公主都辛苦了, 讓她們今天好好的玩一場吧!! 祝各位中秋節快樂!!

INDEX CARD
阿囡話係平時做PRESENT/DEBATE時D人攞上台O個種有個孔在左上角的咭..... 唔知佢有無亂講呢!! 如有錯請提示我再去買!!

原帖由 TszYingMama 於 10-9-30 18:20 發表
唔該哂, 等我都叫囡囡帶我去書局睇下, 如果不是太大張, 等我星期日SHOW比大家對下.

30/9/2010功課

中:
(1) 帶快樂1上(2)
(2) 工(八)
(3) 改工(四)
(4) 閱理(一)
(5) 一二三四和手足人口(???唔知係咩)

英:
(1) SUPP WS(3)

數:
(1) SUPP pg10,11
(2) 1上A pg 50

其他:
查收旅行資料

煩請各媽咪幫忙對對, 阿囡成日抄漏手冊! THANKS!!

HEHE媽,
咁夜先放工??? 做咩呀??? 你真係辛苦啦!!
CHECK PM

4th Oct., 2010

Visual Arts:帶相片一張

中文:1. 工(9)
         2. 帶字詞表1-4

英文:1.Book report due 29/10
         2. Bring ten index cards and ring(阿囡無呢樣)
         3. Corr SGD WS(1)
         4. GR ws (1.2)

數學:1. EM 1A pg35-37
         2. 課冊 pg.19

我阿囡都有寫呢兩頁....... 做埋啦!!

原帖由 listenken 於 10-10-16 12:22 發表
Maths:1. Corr WS2
          2. 評估一
             3. EM 1A pg 60, 62, 63, 64

阿囡於item 3 抄多了 66, 67, 是否正確?

HEHE媽,
我SCAN比你, 你收E貓啦!!

我都買唔到校褸比阿囡, 又未有課, 下星期都唔知點返學!!! 阿囡成日話唔可以唔著校褸返學, 搞到我都唔知典算好!!

另外, 請問幾時上pe堂要帶衫返學校換呢??!!

佢地係咪無旅行架?? 聖誕節不如我地約出來去outing玩下好嗎?? (bbq 或者郊遊下)

各位媽咪,
阿囡整唔見左今次考試的vocab list, 請問你們有沒有scan??或可否告知list內容??雖然上次dict温過, 但佢好失憶, 考前一定要再温!! 謝!!!

回復 1# mavisng2003 的帖子

HEHE媽:
好呀!! 感謝, 感謝.......  嗚嗚嗚.......

回復 3# mavisng2003 的帖子

阿囡都係話訓導主任叫她們不要著牛仔褲, 咁外套是否要穿回學校的?還是可以穿其他顏色呢??

HEHEMA,
數學工作紙, 我SCAN比你呀!!

GS個COVER PAGE, 我估係老師派的一張紙, 阿女寫左MY IDEAL LIVING PLACE同埋畫左D公仔, 不過用WORD做到, 我整埋比你啊!!!

功課記住仲要做gs passport 呀!!28/2要交!

阿囡未醒, 問唔到佢! 如果有錯再通知你!!

HEHE要D休息啊!!

HEHE ma,

唔駛客氣啦!! 我個囡咪仲成日煩住你地!! 唉......

阿囡話: MS LO話HEHE無返, 所以唔派PROJECT LEARNING 資料比HEHE住喎! 除左COVER PAGE, 仲有兩頁, 我SCAN埋入面個OBJECTIVE 同CONTENT比你, 你睇下啦!

原帖由 mavisng2003 於 11-2-26 08:51 發表
沙律媽:

唉!真係唔知應該點多謝你好!成日都要你幫手,亞囡又唔生性,成日病,搞到成日都要麻煩你,你仲咁詳細解釋俾我聽點做G.S.,真係唔好意思,我已經吩咐he he 第日返到學要好好服侍沙律。唉!不過見佢成日病,真係好鬼煩!

係喎!星 ...

‹ 上一主題|下一主題