用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 有冇Zeven書包的網址?
go

有冇Zeven書包的網址? [複製鏈接]

醒目開學勳章

seven的書包好似好大個,請問小一要用幾大的尺寸/可載幾多L.才夠呢?

醒目開學勳章

原帖由 Loklok2 於 10-4-8 12:36 發表

我知道日本書包比較細,但對於小一或小二學生,又或者身材細、瘦的學生比較適合身形,我考慮之前係問過現任的小一家長,學校書本多少才決定,就算買個大啲書包放多啲東西入呿,小朋友可以揹起嗎?? 我想都係揀一個適合他們的書包 ...

日本書包是否皮那些,要好幾千元一個,是嗎?

醒目開學勳章

原帖由 Loklok2 於 10-4-8 20:44 發表

日本書包由差不多一千元至好幾千都有,要看看是什麼材料做,我的日本朋友說,如只是給小一、二學生和用一兩年的話,一般千多元已經夠用,貴的係牛革做而且重,唔適合香港用,日本朋友介紹在這裡看看http://zh-tw.search.borderle ...

Loklok2,
唔該晒,有無甚麼牌子推介?

醒目開學勳章

原帖由 Loklok2 於 10-4-12 13:54 發表

其實市面上來來去去不外乎那幾隻牌子,我在買書包前先問現任家長,看看囝囝將入讀的學校情況,書簿會否很多嗎?學校會否有櫃給學生放雜物嗎!了解後我可以看情況選擇書包給孩子,我自己會先帶小朋友試書包,比較大細和問問孩子的 ...

Loklok2,
多謝你詳盡的講解,咁我要帶埋仔仔去揀和試啦!

醒目開學勳章

原帖由 yiuyiuhui 於 10-4-12 22:46 發表
日本小學生書包 ,新款書包全面現貨供應

http://japanbag.shop2000.com.tw

台灣網,送HK?

醒目開學勳章

暑假會過日本,唔知甚麼地方(例如那間百貨公司)會比較多書包、文具買?
‹ 上一主題|下一主題