用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 K2小朋友想improve ENG, 讀咩嘢好呢?
go

K2小朋友想improve ENG, 讀咩嘢好呢? [複製鏈接]

實在太多啦, 又Enopi, 又PTE, 又Cambridge, 有冇人讀過, 可以俾啲意見?
   2    0    0    0

JKL0503 發表於 12-10-27 11:12
我個女讀緊montessori你有無興趣呀? 除左Phonics仲有好多同大自然有關既生字,句子,教既野比較生活化D,實 ...

montessori 唔係教數學同生活? 英文都有?

引用:K2,+你女兒會讀書了嗎?如不就不能讀Cambrid

原帖由 Jemma.oderberg 於 12-10-30 發表
K2, 你女兒會讀書了嗎?如不就不能讀Cambridge 了.
Watching English cartoons 也有幫助
如magic tree house ...
佢仲未識認字,其實佢有睇dora都學到啲生字,但成日都唔肯講,我同佢講英文,好多時佢都聽得明但用中文答返我,所以諗住俾佢上下啲英文班睇吓會唔會好啲

引用:回復+MaMa2008+的帖子 enroll+your+kid+in

原帖由 Jemma.oderberg 於 12-11-15 發表
回復 MaMa2008 的帖子

enroll your kid in a phonics course then. That way, she or he can learn lots a ...
Thx, which ctr is better?

‹ 上一主題|下一主題