用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 選科選校 我好亂呀!商科其實係讀咩?
go

我好亂呀!商科其實係讀咩? [複製鏈接]

Charlotte_mom 發表於 21-11-11 11:47
我係讀BBA,數極差(只讀到中五得個D果種,AL直接無揀數,以為呢世都唔駛計數)
點知入到大學還債咁還!alg ...

以e+這世代嚟計,其實M1夠應付大學BBA了嗎?還是修讀M2會好DD呀?thx.thx

ok_ko 發表於 21-11-11 12:13
M1 著重應用,直接入統計。M2沒有統計,但著重微積分個底。個底好,其實用3個月就可以追囘M1的統計。所以應 ...

謝謝你的解答,想再問問,讀BBA時可以用3個月左右追番M1啲嘢,咁!倒番轉要大約幾耐時間追番M2的內容呀?thx.thx

ok_ko 發表於 21-11-11 13:00
其實不用太多時間,3個月一樣可以追回。
不過,M1著重應用,經過2年多的訓練,學生見到條公式已經可以做落 ...

謝謝你的資料呀!

Unclejt 發表於 21-11-16 16:03
我早年曾參與某水泡科的收生工作,對你所說的,我都明白,只是不認為除醫科外,其它科目都如我們坎坷。
...

我始終相信"面試"係對入U有影響的,單睇成績係睇唔到個性。如果,成日話入U面試,心態上係要好似去"見工"咁,把自己的個性顯露出來讓顧主看見,顧主找有能者亦找個性適合者,若然見U如見工一樣,咁!大學裏嘅面見官咪應該又係會望望你個人係點囉!

‹ 上一主題|下一主題