用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 去完維多利亞面試啦
樓主: tanoshi127
go

去完維多利亞面試啦 [複製鏈接]

我都有去CWB面試但我又覺得OK喎、唔係我答得好唔好問題而係其實人地問你地有什麼問題想問係OPEN QUESTION係你地吹嘘間學校、オ會覺得反感、講真我喜歡間學校有OUTDOOR PLAYGROUND同兩文三語當日都係照講。我反而覺得OPEN TALK幾好知道其他人點解想入。我個SECTION入面都有家長大膽問你憑什麼收生睇家長定睇小朋友、他們也回答得不錯。老實講小朋友得一兩歳個個差不多唔IN家長又IN邊個.

我唔係FANS但係老實講PN又有邊幾間好?我之前參觀過好多間幼稚園他們教學方法有點死板,而V記他們比較注重參矛及俾小朋友自己嘗試.我見貼在走廊小朋友的作品英文錯漏百出但他們解釋是小朋友自己作的文一定有錯但他們肯寫肯講應該作出鼓勵.其實你都想你小朋友對陌生人講話唔怕羞、他們都未必收我。但幾好經驗啊。

原文章由 cheerful-BB 於 08-3-7 00:22 發表
Hi everyone

Do you know will get the result?

Thanks
Cheerful

Hi Cheerful-BB

On or before 15 Mar.

原文章由 misskwokwok 於 08-3-7 09:36 發表

My girl had an offer from YCIS, They Have ITLP course for babies  

Hi misskwokwok,

May I know what is YCIS and ITLP course.
‹ 上一主題|下一主題