用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 升班啦!! <創價 2007 K2 ~~ PART 1>
樓主: Oscar媽
go

升班啦!! <創價 2007 K2 ~~ PART 1> [複製鏈接]

原文章由 liwoodma 於 07-9-28 09:13 硐表
我仔都係著番上年0個件咋…

我都係呀著番舊年果件, 仲係昨晚先摷番出嚟咋

原文章由 msnicoleng 於 07-10-2 10:47 硐表

我尋日都有問謙謙, 問佢喜歡讀男校, 定係男女校, 佢話一定要讀男女校, 同我諗法一樣.........但係朋友告知, 英華小學轉直資, 而且又係升中一條龍, 佢叫我一齊試下.......我又係到發夢, 如果英華真係收左, 咁讀唔讀 ...

會唔會考慮播道呀? 英華係shamshuipo架? 咪好遠?

原文章由 mimicheng 於 07-10-1 00:15 硐表

oscar媽
我結婚後六年0拉,都無興祝過生日及結婚週年,想慳錢。所以留返d錢去旅行便算。我本身個人無0羊興趣,祗想去行吓食吓野,因為去了旅行,我就覺得自已唔係C拉 ,不用買餸洗碗做家務
係我心目中,係小朋友先第 ...

我都係寧願留返d錢同滐滐去旅行, 但佢竟然話唔去, 因為佢怕早起身喎 , 上次差唔多日日都要6點幾起身

原文章由 msnicoleng 於 07-10-2 13:43 硐表
至於播道, 唔會考慮, 因為聽聞(我家姐and小學topic 的95網講)佢既中學生, 品行麻麻, 驚小學生有樣學樣, 所以叫我唔好選呢間喎

我本來好想考播道, 可唔可以話比我聽點差法呀?

原文章由 msnicoleng 於 07-10-2 14:57 硐表
jessie,

bk topic 話, 係街(全職媽咪)接仔放學時, 見到有一群著住校服, 又講粗口, 又食煙, 佢地認得係呢間學校

而我家姐, 都係係街見到呢頪學生, 佢認住個學徽, 但其實當時, 我家姐不知是那一間學校......直至今年 ...

咁驚? 等我得閒行過去睇吓先

原文章由 Oscar媽 於 07-10-2 14:21 硐表
其實我唔係見 hsbc visa card 係黃金海岸食 buffef 有 7 折都唔會去食呀!!

我 plan 左出年 7 月會同 oscar 去東京 7 days..

英華轉左直資我都係同 oscar 考呀!!

...

7月去日本好呀, 大減價呀

請問昨日有冇通告呀? 係咪得一張閱讀報告的form?

請問閱讀報告幾時交?

Mimicheng, msnicoleng

西貢區有冇比較好的幼稚園?

原文章由 mimicheng 於 07-10-4 09:28 硐表

candy
您个仔做組長同海風一齊:loveliness: :loveliness:

滐滐都提過佢做咗2次組長

原文章由 mimicheng 於 07-10-4 09:24 硐表

西貢市有4間,1.樂育有40年,2.聖西門 3.太陽島,4.嘉琳。
本人喜愛樂育。有一間per-school學費唔貴,在箑場
$2500,一定要好英文好,因全鬼仔浩楠唔掂,
將軍澳我唔多清楚 ...

唔該晒兩位, 咁請問箑場係邊度嚟架?

原文章由 mimicheng 於 07-10-4 11:45 硐表

SAI KUNG PRE-SCHOOL GROUP

新界西貢輋徑篤路輋徑篤村
我老公d同事小朋友都在這裏讀,媽咪倍 返學會平d.
上綱涕0下 讀完多去清水灣讀港基小學

唔該晒

原文章由 msnicoleng 於 07-10-5 17:01 硐表
今日咁靜呀?

前日黃老師打俾我, 傾下謙謙係學內情況, 原來平時黃老師叫謙謙做 "其謙bb" or "謙謙豬"

好攪笑

我覺得黃老師好似當小朋友係佢的仔仔女女咁

原文章由 KaiHinMaMa 於 07-10-11 12:42 硐表
各位
妹妹已經係8號出左世啦, 重4.04kg, 我都生得幾辛苦呀
昨日我們已經出院返屋企啦, 大致各樣都ok, 不過頭痛緊餵人奶, 因為妹妹唔識食呀

好勁呀, 9lb一定好好湊, 恭喜恭喜, 我要話比滐滐聽先得, 等你得閒d上去你度探吓你吖~

原文章由 msnicoleng 於 07-10-11 14:43 硐表
各位

想問下你地平時放工回家同小朋友玩乜野多? 尋日謙謙話好悶, 唔知玩乜好

e9點鐘瞓, 無咩時間玩添, 最多睇吓書咁咋:)

玩到咁high, 會唔會發惡夢架

原文章由 msnicoleng 於 07-10-12 11:11 硐表
多謝各位分享...........:
我都覺得唔係好夠時間..............我尋日同謙謙玩耍盲雞, 笑到收到聲, 因為屋企唔大, 好難閃避, 望住盲雞過黎捉我地, 都走唔郁, 所以好好笑

mimi, 我估呀仔無幫手煮飯,  ...

原文章由 KaiHinMaMa 於 07-10-12 00:07 發表
多謝晒你們的祝福, 妹妹咁有份量我都好驚要開刀呀

mimicheng

係呀, 軒軒都有講他有和黃老師講媽咪去e院生妹妹呀, 仲有今日放學收到一張card係老師和第二組的同學送比我的, 真係好開心好感動呀(真係眼有淚光 ...

~真係好感動呀!

各位媽咪:

不如我地今年聖誕好似上年咁攪"BBQ"好唔好呢?

地點: 待定
日期: 我睇手冊 21/12 開始放假
大家係自己可以既日子/地方加報名.

23/12() - oscar, WATHT, jessieoh
25/12(
)
26/12(
) - oscar, billysim, jessieoh
30/12(
)

地點:現有選擇"白石" "花卉食坊"

花卉食坊
http://www.flowerandfood.com/

各位我搵到其他地方不過其中一個係天水圍另一個係粉嶺
天水圍 "綠田園" http://yl.hk/green/

粉嶺 "薰衣草香薰園" http://www.lavendergarden.com.hk/
oscar
, msnicoleng, jessieoh

人數:
oscar
- 2A, 1C
Jessieoh – 2A, 1C

原文章由 mimicheng 於 07-10-25 23:54 硐表

條龍我唔利去点畫

我照住功課的左下角條龍嚟畫, 但畫到好似隻馬咁

原文章由 candy9996 於 07-10-26 00:34 硐表

mimi,
爸爸仲未整完d蛋糕,剛剛焗完12個,

嘩整咁多個, 同康康一班真係有口福啦

原文章由 Oscar媽 於 07-10-25 22:37 硐表
billysim,

我而家已經唔嬲 la !!不過 oscar 唔比我掂隻眼,
但好明顯係紅左..我聽姐姐講下晏 oscar  話隻眼痛 tim..
所以聽日都要打比黃老師講一聲先..

我記得成個月前 (唔係講家聰), 滐滐話黃校長話比佢地知7號車有位小朋友比另一個小朋友插到隻眼, 又話好嚴重咁話, 我都唔知真定假?
‹ 上一主題|下一主題