用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 08-09 Kentville K3 的家長請在這裡繼續 (new)
樓主: FungMm
go

08-09 Kentville K3 的家長請在這裡繼續 (new) [複製鏈接]

FungMm,
Keefe 叻仔呀, like homework
我個仔做襯工課...又話li 又話lo 總之多多藉口...

HI ALL,
今天我好蠢的呀 !!!!
今早等校車, 遲了15分鍾都無見, 平時一齊等校車的同學又唔見,  等我以為校車走了, 但我係無遲到, 心想....如果校車遲了, 無理由一個同學都唔見架 ? 又趕返工, 想都唔想就走了, 正準搭的士返學, 點知阿仔叫我打去學校問吓, 8am學校有人聽嗎 ? 係wor... 試吓... 真的有人聽, 原來塞車還未到
阿仔都想到而自己一d都醒起 ops:" />

Dear ALL,

今早交DBSPD, 等了2個鍾
所以明天交DBSPD + SFA 大家要有心理準備好趕呀 !!!

Sat 我差唔2pm到SFA, 排了1個鍾
好彩唔太熱咋...

mock in 老師都有話阿仔寫字唔靚, 耍佢多多練習

alsioncheng,

先生話唔好跟印刷, 應該跟邊個寫 ?

all,
工課簿面姓名你地估係老師寫, 還是學生自己寫  ?

前兩天我話我仔寫錯了自己個名,  佢話我跟工課簿寫架, 之後我先發現工課簿真的寫錯了少少, 不過那少少錯, 又無可能出自老師之手

alsioncheng,

功課係老師寫, um...我要同老師傾傾先, 咪等我仔以為係我教錯佢, 因老師係佢心中地位最高既

哈 ...免得你仔嬲你, 你要記住佢講過既野啦 .....

Mantic,

係囉有無同老師講吓
Enopi Maths 聽聞都唔錯
我仔返公文數幾個月都升唔到一個LEVEL, 當然D數係淺過KV 啦, 不過個老師堅持要打好基礎, 我仔本身數學又係差既, 咁又返住先啦

3lamma,

恭喜, 入選300名, 叻仔呀....加油 !!!

FungMm,

上個星期 interview CKY  
車程+等+ interview  2個小時多
阿仔都話倦, 上車就睡了

24/10 晚你要請囝囝早點睡 ....

alisoncheung,

昨天的"飛"字 筆順好像跟我們寫的不同
老師話咁寫, 為有照跟啦...

有時在學園看見你仔仔, 他只係比較好動開朗d, 有些學校都喜歡這類型的小朋友, 不用擔心

我自己擔心, 細仔問題多d, 一般學校都以大仔為首選,  所以....唉 !!!!!!!

Congratulations  !!!

3lamma,

真頭痛....
希望你能處理, 仔仔能開心上學去
老師只是一時誤解學生吧了

不竟.....還有多個月才畢業

FungMm,

good news !!!!!!!  Congratulations

fion88,

有興趣....畢業聚會

fion88,

good !!!!!!!  預埋我...
點同你聯絡 ? 留tel no. and e-mail 比你先 ?

我仔係K3M AM CLASS   

原帖由 fion88 於 09-5-15 23:12 發表
今日同d同班媽咪講起畢業聚會, 打算集體本地遊, 因担心豬流感, outdoor較佳, 而且多人可包團, 而且包車包食包領隊; 志在俾d小朋友玩吓, 家長聚吓啫
日期會在畢業禮前, 方便聯絡 ...

Adrian _mom,

你好呀 ~
我仔係Horus

原帖由 Adrian_mom 於 09-5-25 13:46 發表

Hi macy03, 你好,

oh, 終於遇到同班家長了, 我仔 Adrian 都係 3M class. 而你囝囝是.....??

畢業聚會,不如我們先做一個list先,看看有幾多人參與,再決定形式,好嗎?

1) Bridie....K.3R....Tse Chun Hei
2) Macy03 .....K3M......Horus Wan

bridie,

可能是吧....

距離學期完結.....還有一個月.....開始倒數了

原帖由 bridie 於 09-5-31 23:36 發表

我囝囝是熙熙呀! 他們是K3才遇上的。

因為妳有Trevor的相 ,所以我之前都知他們是一班的。

妳說得對,可能怕無人識,所以無咩人報名。 ...

多謝報料.....  

原帖由 alisoncheung 於 09-6-1 15:51 發表
唔係呀!今次次序有改, 明天考數+英文, 後天考中文.  己經證實, 資料冇錯.

hi all,

any good news of KV students ?

第三志願都中循道...你囝囝好有運呀...
循道係我一志願黎架, 可惜跨區的我無份...

我抽到net 35 第一志願, 算ok 啦

Adrain_mom,
有私校back-up 唔怕啦, 遲少少應有位release 掛 ....
聽阿仔講今日Miss Leung 有問佢地抽了邊間學校 ? 仲要係老師講學校名, 係既自己間就舉手...haha

hi All,  

幼稚園生涯話完就完.....

希望在小一topic 有緣再chart

aiya 還有些紀念冊未比返同學仔, 星期一交班主任轉交

agree with you !!

希望真係可以補返個party

KV 已經無畢業禮,  最後的party 已代表結束幼稚園生涯, 成為小學生嘛, last party 對佢地好重要架嘛, 等我晨早就請定假2/7接送佢去學校....
‹ 上一主題|下一主題