用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖若望英文書院 聖若望英文書院... HOW SAD!!!!
go

聖若望英文書院... HOW SAD!!!! [複製鏈接]

慘啦, 都差不多下學期先轉, 其實有冇考慮到d 小朋友適唔適應到. 你知啦, d bb 個個都好痴e家d 老師. bye bye 都冇一聲.   
攪到個 k 的生活冇完美的結局tim........
好心啦, 問都冇問過就幫我地d 媽咪決定哂....
不過, sjc 的admin 不樓都有d 問題的, 有時真係不民主的. 而且有d 不合時宜, 不過佢地好warm law, 不太commercial. (除了要我地捐款外)

唉佢地以後都咪鬼攪elderly day.....
連 ms chung 呢個 elderly 都唔respect, 點叫人support 佢地wo....
不過我相信新團體咁攪法冇非都係想當我地呢班bb係白老鼠先, 因已經係下學期, 一般都唔會退學住, 所以亦都係局住比大家睇下佢地的教學方法掛.....等大家睇完先再作打算law....
不過now始終都會係green d 但又會有新的沖激, so 希望佢地改革係成功又有建設性啦, 因為有d 野唔發生都發生咗, 好不好都睇住先啦, 都冇得你簡......
不過 I miss my class teacher....& ms chung........

成日都有好多媽咪問呢個問題, 但又冇人回應, 點解呢? 其實最主要原因就係呢間係一間好保守的學校, 所以相對地d 小朋友的行為道德上會教得好好, 而老師好肯係情緒or成長上作出教導, 不過if 家長有任何意見or 挑剔, sorry 咁佢地會開始唔鍾意你的. 唔會show你一係就好官腔答你. 同埋因sjc 全日& 小班制所以個個小朋友都好易被清腦的.
學術上我就覺得全面得來差少少, 有時又好淺一深上來好深, 要自己跟少少law, 特別係想升local school 個d家長.
老師方面, 不樓都成日轉的(每個學期), 不過每間學校都係一樣的.......不過d老師都ok 的.

哈哈, 我突然間有奇想: 如果佢地想comfort d 家長, 不如直情offer 免費 or 半費 學費, 當比大家試用期, 用得好咪繼續law, 好過而家所有野得個講字.........
不過好難lu, 好似上年停咗咁耐學, 學校都冇諗過為d 停學的學生做過d mug, 白白收學費. 一句講哂, 新管理層快d 安排家長會 (係group 個隻, 唔好一個一個見wo).....
‹ 上一主題|下一主題