用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 民生/培正/禮賢
樓主: yauling
go

民生/培正/禮賢 [複製鏈接]

有點不明, 小兒都是讀培中,頭髮長少少風紀都話要剪,我亦有去過學校, 又冇見過話的學生"立"晒個頭咁喎。

據我知, 主科不合格, 要補考, 補考不合格不能升班。
我想每間學校學生都有好有壞,但本人覺得培正校風真係唔錯,而且培中暫時都未一條龍。可以升讀培中的只是Band 1 & Band 2學生。Band 3學生根本不能升讀。

原帖由 BBLOVEMAMA 於 09-9-24 11:15 發表
我亦上過佢地web site,只睇到佢地會考攞3優以上學生名單,但睇唔到100%14分,因我有親友個仔讀緊中學,佢話個仔"立"晒頭髮,成個飛仔甘,都比佢返學,而且一條龍,d成續唔好都照比佢上,又掂會好,我想問那裡可以睇到佢地100% ...

For the year of 2008, 250 Band 1 & 2 out of 308
For the year of 2009, 250 Band 1 & 2 out of 312

原帖由 siuFatMom 於 09-9-25 23:56 發表

Thanks for info,
May I know how many students in Band 1 and Band 2?  out of 240 students, thanks
‹ 上一主題|下一主題