用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍禮賢學校 2011 一勇班大招集 !
go

2011 一勇班大招集 ! [複製鏈接]

我個仔又係返4日學欠2日野~最激氣係明明已經幫佢放左落書包~老師要交既時候,佢竟然話搵唔到...

我個仔仲豬,有一日將人地本書帶返屋企~我叫佢第二日拿拿臨俾返人

我個仔又唔係咁,功課明明有帶又唔交,有帶手冊又話無,上堂一舊雲,抄手冊東一忽西一忽,問佢點解十問九唔知~一係就唔記得....

原帖由 Aurea 於 11-9-9 16:43 發表
E... 俾亞囡激C !     無啦啦欠交功課 , 個傻豬明明做咗同有帶返學校, 佢無交到呀!  我問佢, 佢答: yi..係喎... 唔知呀!

我個仔已經背左~但係成日漏句...

d小朋友都未get到默書,測驗既重要~

我個仔日日返學都勁開心,佢話小息可以同人交換零食~又可以去小食部買燒賣~有一日仲因為心急去小食部買野食,跑出課室俾老師罰站教員室無小息,我問佢係唔係得佢一個被罰,佢話total 6個同學仔一齊罰....番學唔夠一個月就被老師罰...唉~~~~~~~~

你地個小朋友有幾多個紅點?我個仔有一個,佢話做功課做得好所以老師俾左一個佢~

前幾日我問我個仔~你個班係唔係有個anson fung?佢話"有阿~中文名叫馬xx"~我話人地叫anson fung點會姓馬~搞清楚原來佢唔識"馮"字~以為係"馬"字,真係俾笑死

我個仔咪係坐係你隔離anson lam囉~

佢話全班最乖係班長~有成20幾個圓點~我同佢講要好好向人學習~

我個仔每人返屋企~個食物盒都有d原本唔屬於佢既食物,佢話係同學仔俾佢食,佢話好喜歡返學~仲好鍾意一勇班    

原帖由 lpchan 於 11-9-23 16:49 發表
我仔話坐佢隔離個同學都係叫Anson,成日小息請同學食野架!
同埋d同學成日會响第二個小息開大食會,互相交換零食.

10月中就黎測驗~唔知深唔深?大家幾時開始溫書?

唉~估唔到今次無記性唔係阿仔而係我~竟然唔記得阿仔上個星期五要默聖經~無幫阿仔溫書...自責中....

我個仔測驗成績都幾好,不過我覺得考試同測驗對家長和小朋友都好大壓力

派中文卷個日,我個仔因為睇錯分,以為自己好低分~放左學返到屋企就打電話俾我係咁喊,話測得好差~就算講明唔會鬧佢,佢都係咁喊...喊左成10分鐘都唔收聲...

放左工~一支箭返屋企先知個傻豬將聆聽個分當成總分~我問佢點解之前喊得咁厲害~佢話覺得自己已經好努力~所以當以為自己好低分既時候覺得好唔開心

我個仔又係咁~琴日臨返學個陣先話唔記得要做圍棋練習~問我點算~我話小息做番~

原帖由 lpchan 於 11-10-26 13:22 發表
Thanks, billiebb!
我昨日問仔仔要做邊度,又係話唔知!
我唔理佢,因我都唔識,由得佢自己搞掂算.
我問仔仔有無同過你仔仔捉棋,佢話仲未,反而佢個班另一個同學昨日就同你仔仔捉 .
希望下次有機會一齊玩啦!.

...

回復 1# lpchan 的帖子

我個仔都好喜歡你個仔~佢仲話你仔仔好乖好斯文!
‹ 上一主題|下一主題