用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 International School Public exam result
go

International School Public exam result [複製鏈接]

Can any one share, 2008
FIS  O level 80% A* or A, 99.57% A-C, average IB point 31.64
GSIS  
                        2007        2008
A Level        Pass rate        100.00%        100.00%
        A Grade        59.40%        65.40%
        AS Level        Pass rate        98.10%        99.20%
        A Grade        61.30%        63.20%
   0    0    0    0

回覆 # 的文章

wa! 好勁!, 上咗CIS and HKIS web 睇, 个个都係100% 入U, 之但係知吾知孝試成績?
今年吾知各校成績如何?

回覆 # 的文章

agree, 入U對社会一部份人來說吾係巴閉, 尤其IS student, 家庭經济一般都有準備孩子入U, 但我覺得都吾可以忽視家長及孩子的付出. 吾出名大學, 冷鬥科吾代表無出色嘅!

回覆 # 的文章

我post 呢个topic 係我覺得真係好奇,
1)点解究小學時各IS 學生都係好放羊, 一D D 壓力都無, D 字又曉飛天, 上中學点變身, 仲孝到好grade及外国名大學? 好奇怪!
2) Local school 有band 1-5 中學, IS 有無呢?
我好out, 2个女讀咗IS 6 年先問, 大女明年上中學, 好担心佢甘 十十吓点上? 上到会点?
我个人認為IS 小學 呢細路係純D, 事關佢地吾多enjoy local 呢八卦新聞 同 口語, 加上成班同學 朋友 家底都吾会相差太遠, 家庭教育理念又相近, 所以班小朋友純 D. 你哋覺吾覺?
IS student 上中學吾知点變呢? or local school student 同樣大變呢?
中學好重要, 自己D 死黨都係from 中學, 呀媽教 近朱者赤, 係中學stage 係work 既!

回覆 # 的文章

對時事認知, 上到P4, 老師會叫佢哋一星期做一次剪報, 同日日睇Daily 7 or Dairy 10, 上到 P5, 仲睇SCMP, sunday 既 youth news.
關于電腦, 學校 school rules 寫明吾淮 玩電腦Msm, or any games without parent permission. 基本上我2个女佢哋都吾敢自己上网, 怕我話卑老師聽. 何况 facebook 寫明under age 12, 吾可以自已開account 架! 我個女10 才,話佢有挑皮同學有facebook account, 我唸呢D都係家長管教有几嚴., 本地學有應該都有呢D嘢架啦!
不過, 有几个web site 都几好, 又吾使錢, 可以去睇下, 我2个女同佢D friends 都有上, ok 架.
For age 6-9; www.clubpenguin.com, for games and fun.
For all, and exercise, www.educationcity.com, (country select UK,10 days trial) or www.matheletics.com, (need pay, but good).
我覺得上网做功課都好好, 小朋友有fun, 大人又check 到, 試下無訪!

回覆 # 的文章

Any one know
Hong Kong International School, Canadian International School,public exam result?
‹ 上一主題|下一主題