用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中學交流 官塘福建家長站~Part 2
樓主: tinetinew
go

官塘福建家長站~Part 2   [複製鏈接]

我知有人take第二間學校offer(因為地區問題), 希望在人間.. 加油....

收到信bridging course 喇, 雖然我仔長短週
不過我都返,到時大家認識吓丫

anna59 發表於 15-3-31 14:05
18/4 考英文, 5月逢星期六上 1.5 小時 英文bridging course, 你地 fax 左回條番福建未, 我 fax 左喇 ...
今日fax 左喇

其實之前fax 左,更正版應該唔駛fax 多一次啦可?

MMM888  我無再fax la  發表於 15-4-2 09:29

到時係咪插朶花係心口認人呀?

anna59 發表於 15-4-19 21:52
我個仔話吾深,考reading, writing 寫email, 佢夠時間做

我仔話深喎... 嘻嘻....
我填左大抽獎張表喇, 話放棄大抽獎就得了.. 係填志願既位一個大交义劃左佢, 簽返個名係隔離

另外, 知唔知幾時有編班信? 好似英文班有兩段時間的

B 組

anna59 發表於 15-4-24 13:01
hello Sindy,
明白, 我估應該今日收到派位表.
英文班編班信我估過幾日會收到掛, 因為下星期六好似系第一堂 ...
Remind 吓,5月2號第一堂

不如大家pm我吧,免犯版規

kin818kin 發表於 15-5-8 14:18
你地住附近?

可以講下放棄大抽獎選這間的理由是什麼?
呢間學校資源夠,老師有教學熱情,肯創新,細心照顧學生,我地已經上緊英班,佢有分初中高照顧不同程度學生

123WING 發表於 15-7-17 13:26
返學時間8:00.
一天有二班校車往返觀塘至學校, 返學一班, 放學一班. 如有課外活動就不能趕上.  但詳細時間, ...
放學有咩? 唔係校車? 我問過校車, 佢話因為個個未必同一時間放學, 所以無校車, 返學就有... 想問下, 係咪每日先到先得咁上車(放學)?

引用:各位福中家長,你們好! 我女兒現就讀中三

原帖由 智賢Fan 於 15-11-10 發表
各位福中家長,你們好!
我女兒現就讀中三,因學校選科太過狹窄,現考慮來年升中四,轉校插班。請問福中16- ...
而家既中三,我無記錯的話,應該係2中4英

引用:+本帖最後由+小時了了+於+15-12-10+15:03+

原帖由 小時了了 於 15-12-10 發表
Anna唔係講假架,我本來以為東區返觀塘應該可以,但好多時預時間好難,好多時塞車架,我已經自己揸車,我都搬左去學校附近了

引用:我冇厄人呀!個書包真係好重,D家長已經呻

原帖由 anna59 於 15-12-12 發表
我冇厄人呀!個書包真係好重,D家長已經呻左好耐。簡介會響星期六,非繁忙時間,交通梗糸oK啦!22m 小巴要7 ...
係啦,有D住將軍澳,佢地驚遲到,都七點出門,咁你話住荃灣同新界要幾點出門喇

引用:Quote:原帖由+anna59+於+15-12-15+發表好似

原帖由 Funny 於 15-12-15 發表
謝謝。請問係唔係男仔都會上家証課?
係呀,男仔都上家政,我仔學識煮蕃茄肉碎烏冬,返屋企自己煮

引用:想請問福中有冇樂器訓練班或管弦樂團+?

原帖由 JJ71 於 15-12-17 發表
想請問福中有冇樂器訓練班或管弦樂團 ?

‹ 上一主題|下一主題