用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 陳守仁 1st interview
go

陳守仁 1st interview [複製鏈接]

醒目開學勳章

原帖由 huba 於 10-10-10 00:23 發表
I accompanied my son for the interview in TSL yesterday (09Oct2010).

There's nothing for parents to fill. After the kids were invited to leave us for interview, the parents were asked to move to anot ...

請問洗唔洗小朋友跳舞同唱歌?

醒目開學勳章

原帖由 silvia_ng 於 10-10-10 00:35 發表

哈哈...你有陰影呀! 傻瓜, 唔好擔心啦!

係, 你唔明架喇, 當個小朋友好有性格時, 就係擔心嘅開始.  真係唔知話佢有性格定點, 佢唔肯喺人面前跳舞唱歌架, 真係好激心.

醒目開學勳章

原帖由 silvia_ng 於 10-10-10 00:41 發表

唔好擔心啦! 老師都知每個小朋友都有佢鐘意做同唔鐘意做既野, 佢地會OVERALL咁睇架!
我女今日都話LMC坐佢隔離既四眼男仔唔肯唱歌。但女就冇話要跳舞喎...等我聽日問下佢先。 ...

因為我有線人喺入面, 佢同學仔同佢1 group, 出黎爆咗比我知我仔無跳舞....... 如果唔係, 我永遠都唔知呢個秘密.

希望如你所講, 老師唔會太著意佢無跳舞啦 (安慰ing)

醒目開學勳章

原帖由 silvia_ng 於 10-10-10 12:17 發表
那些不同校服是陳守仁舊生。
呀女今日黑仔,隔離位個男仔搶左佢手中既圖書,攪到佢喊!今次真係凍過水、、、

老師應會睇倒唔關蕭呀女事架喎, 只係有小朋友搶佢圖書咋喎.  呀女有無同老師講返呀??

醒目開學勳章

原帖由 dk486 於 10-10-10 11:30 發表
我乜咁奇jack,  好多大人都唔鐘意唱K, 齋坐齋聽啦!!

希望啦.  

醒目開學勳章

原帖由 silvia_ng 於 10-10-10 20:39 發表
收拾心情...報料如下︰

一行8人入房 (特別的是我遇到了兩個BK識既0508小朋友, 由此可見, 好大可能係分月份INTERVIEW)
1. 看電視, 由NET TEACHER MS. OXFORD講英文故事: WODDY SURROUND MAMA, 之後問問題, 都係環繞果 ...

喂喂, 我個仔攪咩?

我見你講完話要跟老師做動作etc...問返佢有無做, 佢又話有, 之前佢都無講過,  唔知佢堅定流, 真係流過劉丹.......

醒目開學勳章

原帖由 爸爸超人 於 10-10-13 12:47 發表
我識得一個家長重離譜, 第二輪tsl 收佢, 佢接受offer , 但大抽獎佢又抽到協x, 不過佢最後都揀tsl, 但又唔同協x講, 等到9月1日協和打電話問佢點解果小朋友缺課, 佢先答人唔讀, 人地點樣找人頂佢個位, 如果唔讀應該唔 ...

無咩可能佢register直資後, 可以去大抽獎喎.  你有無收錯料 ?
‹ 上一主題|下一主題