用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 保良局林文燦 vs保良局陳守仁
go

保良局林文燦 vs保良局陳守仁 [複製鏈接]

醒目開學勳章

原帖由 ccpwagon 於 10-11-23 21:08 發表
我小孩的同學仔是日本人都被LMC收了。LMC 真係好國際。而今年真係好大競爭 !

你講緊嗰個日本人, 唔知係咪我仔排前面個小朋友, 另外我仲見有一對日本人twins小朋友, 睇 name list 佢地都被取錄咗.     
另外, 睇name list, 仲有幾個韓國小朋友都被取錄.

醒目開學勳章

原帖由 olimo 於 10-11-23 21:48 發表
唉,我個心真係有點亂
咁我亞仔無乜機會啦
亞仔06年12月出世的,現在讀 k2,明年報小一
當初我覺得亞仔好 baby,也不想谷他
所以只安排他讀普通幼稚園
k1學期尾開始學 phonics,
雖然現在進展良好,但很擔心不能入讀心儀學校
現 ...

普通幼稚園並唔代表無機會喎, 從而家開始好好裝備你小朋友, 出年迎戰, 提示就係英文對答 操 fit 啲吧.
細仔都唔代表唔得呀, LMC好 fair, 真係睇表現, 我仔同學仔, 11月尾出世, 都get offer 喎.  唔洗擔心, 做足準備功夫吧.

醒目開學勳章

原帖由 mictwin 於 10-11-24 16:55 發表
today go to register, I saw the kids so naughty.....I cant see Korean, Japanese....most of them are neph..India I think

你講 LMC 定 TSL ?  咁你有無註冊呀 ?

醒目開學勳章

del................................

醒目開學勳章

del........................

醒目開學勳章

原帖由 chei05 於 10-11-24 17:14 發表
點解你係註冊時已見都同分到日本和韓國之分?。。。。

係囉, 去註冊就分倒無韓國人, 日本人.

我去註冊時, 人地開緊早會, 我只係分倒黃種人同亞裔人咋喎, 而且真係好乖.  我就分唔出邊d係香港人, 日本人, 同埋韓國人喇.

‹ 上一主題|下一主題