用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 播道and黃永樹
go

播道and黃永樹 [複製鏈接]

播道是一間好學校,至於是BAND幾我唔知,如果我既言論令人覺得唔好,依家我收返,唔想引起任何爭議.

播道是一間好學校,至於是BAND幾我唔知,如果我既言論令人覺得唔好,依家我收返,唔想引起任何爭議.

ziyi:
播道我本身都好鍾意,我既言論并冇針對佢,只是試下分析人地既說話,引起誤會非我所願.
舊年我去聽播道既簡介會,我都好認同校長既講法,覺得佢真是講得好好,我并唔是針對佢而發言.

ziyi:
我同你都是住tko,囡囡都是出年報讀小一,唔同既地方你是daddy,我是mammy,大家都是交流搵小學心德,誤會過著去就由佢.希望我地既小朋友都可以入到頭三志願.

其實每個人既取捨唔同,好難話邊個啱邊個錯:
1 新直資小學
2  出名的津小
1 新直資的優點是學校有收生自主權,可以收D質素較為高符合學校要求既學生,缺點冇過往成績,唔知教學質素點樣.
2 出名的津小優點是過往成績好,知道學校既教學質素.缺點學校冇得揀學生,會收到唔是咁符合學校要求既學生,學校能否保持以往質素成疑,始終學校失去收生自主權會有好大影響.
我覺得以上兩種情況都會出現,家長如何取捨要靠自己作出判斷,我自己都在矛盾中.
BK 是一個自由發言既地方,大家最好對事不對人咁去表達各自意見.
希望我呢翻言論唔會比人鬧.  依家發言真有D驚.
‹ 上一主題|下一主題