用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 2011-2012 小一入學的媽咪請進!
go

2011-2012 小一入學的媽咪請進! [複製鏈接]

點解你間小學咁快報名仲咁快知道人地唔收既?你個小朋友會唔會是2010年入讀小一呀.
今年都輪到我女報小一,之前響BK睇著好耐,發覺越睇越唔知點安排.

原帖由 candyfhc 於 10-4-7 16:41 發表
好唔開心呀~我想仔仔讀果間唔收呀,而家好迷茫.....>.

MCLF120:

我女今年都響綠茵讀緊K2,今年報讀小一,同你仔仔應該是同學仔.
頭先響另一個TOPIC得知你仔仔是K2先轉校,依家響綠茵讀著大半年,我女是今年3月先轉去綠茵,轉校原因同你一樣都是想佢學好D英文同普通話,又會咁啱既.

原帖由 MCLF120 於 10-4-22 19:59 發表
Hi, ziyi
net95重好,因為我正是住西貢,唸住你討論48算近近地,睇下第一round考唔考慮,我同樣只focus DSS/Private,所以無留意大抽獎之學校,咁你囡囡而家讀邊間幼稚園呀?我囝囝讀綠茵呀....

...

我覺得你試下其他直資私小冇防,有更好既就揀更好既,冇既話就讀返培小,聽聞培小是唔錯既,好多人想報都冇得報,因為佢地主要收返培幼既學生.

原帖由 Sheepy 於 10-5-13 11:39 發表
你好, 我囝囝依家讀緊培正幼稚園, 係直升培小的, 我應唔應該試下其他直資/私校呢? 培小程度怎樣?

優才有得呈分.
‹ 上一主題|下一主題