用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際英文幼稚園 收咗10-11年K1嘅媽咪入嚟傾吓啦...
go

收咗10-11年K1嘅媽咪入嚟傾吓啦... [複製鏈接]

收咗10-11年K1嘅媽咪入嚟傾吓啦...
我囡囡係英普pm...
   0    0    0    0

因為我囡囡返緊嘅nursery有普通話堂...所以佢識用普通話答老師...

咁我又唔知如果要轉使唔使用普通話再in一次wor...你可以打去學校問吓...

原帖由 NICOLE123 於 09-11-29 21:42 發表
你好.我仔都係英普PM
多多指教
想問其實英普一級會收幾多人呢?

hehe...我都想知有幾人呢...?
係呢...如KV都收你仔仔..你會揀KV/SC呢...?

原帖由 NICOLE123 於 09-11-30 11:14 發表

今日打電話去左問.佢話一班1x至20人英普班大約得5至6班
即係100人左右

如果kv同st cat 我估...我會揀kv 你呢 ?

如咁好彩KV都收囡囡...我都唔知點...因為我鍾意SC多NET,又有英普,同埋我會俾我囡囡讀直資小學...唉...我心諗最好KV唔好收囡囡(大想頭)...咁我就冇得揀...但我囡囡IN KV的表現好過SC好多...二間都咁好...

原帖由 cherylyau_b 於 09-11-30 16:14 發表

你地好!!
我同你一樣都係中意SC多d Net,而且個女都係in KV好過SC好多,不過,我個女in SC時麻麻地.,in KV時,肯唱歌兼搖晒頭咁唱,自己主動答問題...
但係kv收唔收就未知喇~~
不過,佢好似好enjoy interview @ KV咁!!好 ...

我個囡同你個囡一樣呢...HAHA...

原帖由 hecabb 於 09-11-30 19:02 發表
我個女入到英普am, 我真係開心到癲咗~~
如果kv又收咁就真係頭痕..因為我想個女入傳統小學, 咁kv課程係絕對合適..但係我真係好鍾意英普班, 學好普通話中文都唔會太差..
不過kv收先算啦

sc一年學費$33,000左右, 好似 ...

hecabb..我同你嘅心情一樣呢...hehe
我見到offer嗰張form寫住...
學費09-10係$3540
學費10-11申請緊加價...
mis fee $1161...

[/quote]原帖由 siwing 於 09-11-30 12:41 發表
請問雅息士道和羅福道的ST.Catherine 有什麼不同 ? [/quote]

雅息士道....新校舍
羅福道....舊校舍(總校舍)

原帖由 mikami 於 09-12-2 12:19 發表
大家好,我仔仔入了 英粵am 羅福道, 其實我都等緊kv的消息, 因為kv 個時仔仔in 得好好, 係interview 度又好似好開心咁, 都心大心細如果kv 都有offer 點好, 不過 好似都係想仔仔讀st catherine, 因為like 多net teache ...

我見KV都收咗你仔仔,你會讀KV/SC呢...?

原帖由 fredmama 於 09-12-5 03:08 發表
i got the offer EC class pm at Essex Campus.... just received KV "on the waiting list" letter (even the interview at KV was better than SC a lot, answer 100% questions from KV interview, i think SC ju ...

haha...我囡囡同你小朋友一樣...in kv 好過 in sc好多,結果同你都一樣...不過sc係我1st choice...

原帖由 cherylyau_b 於 09-12-6 19:43 發表

哈哈~~我都係呀~~
我見到封信係waiting list既時候,又surprise又開心..
Surprise既係in 得咁好(我覺得in得好咋--100% 答晒問題,投入唱歌,響門口有講多謝)
開心既係,個天唔駛我煩,幫我揀好~~:funny:
我同老公既1st  ...

haha..我同你的心態簡直101%一樣呢....

原帖由 zzbchu 於 09-12-7 20:23 發表
大家好,我個女都係英普PM, KV收咗佢AM Dorset Campus, 我應該會揀St. Cat.

zzbchu你好,咁我地囡囡可能將來會是同學仔呢...

原帖由 vivianlai 於 09-12-7 23:24 發表
小兒alpha 都收到英粵am班, 想問下各位媽咪如果SC, SJ(ST. JOHANNES), YORK 同STAFFORD -- ALL AM CLASS, 你點會點揀呀....

YORK/ST NIC/SC(英普)/TT(國際)都收咗我囡囡,但我都一定會揀SC...因為升小學競爭力大D...

你地好,我囡囡叫GaLie,英普班pm,多多指教...

原帖由 QEgg 於 09-12-10 15:43 發表
我係星期六呀! 咁學校真係好勤力, 星期六日番去幫我地註冊~~我打去問過, 原來除左交form同支票外, 學校會同家長講大約10~15分鍾既野, 人數眾多, 所以我想改時間都唔容易了. 那天我不能去, 唯有叫老公去, 希望佢講到 ...

我諗住嗰日帶埋囡囡去,本來我個時間係11:30AM,我打去學校問佢可唔可以早D,佢叫我10:00AM去喎...原來有嘢要聽GA...咁仲帶唔帶囡囡去好呢...?

同埋有冇人知PM返幾點GA...?

咁又唔係d咩簡介會,只係有個主任帶d媽咪在學校裡周圍行下,介紹下d課室,音樂室咁姐...有d媽咪就問下問題...個主任好樂意答ga...好nice...大約15mins...唔係一定要去gei...

原帖由 linglingng 於 09-12-14 16:21 發表
tks! 早知果日叫c6 帶呀囡入去行吓啦. 唔駛呀囡在出邊喊要搵我啦.

既然去到.點解唔帶埋你囡囡入去呀...我見到有幾個小朋友在玩滑梯呀...

nice to meet you

‹ 上一主題|下一主題