用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際英文幼稚園 Offer letter from St Catherine
樓主: cutielaam
go

Offer letter from St Catherine [複製鏈接]

名              男/女  出生月  中英/英普  上/下午   校舍
cutielaam                                       am    Norfork
KLCHO        boy     2       中英         am    Norfork
zoesychan                                     am
jl118          girl       1            中英    am    Essex
Yiu-Hang
LitttleEggBB
sum yee     girl       6            英普    pm    Norfork

我住美孚...

今日行過打開信箱...都冇諗過會收到信,但竟然見到SC寄嚟的offer信...真係好surprise...到而家心情都未能平復....

原帖由 悶蛋 於 09-11-28 17:10 發表
好開心收到信, 阿仔係11月細仔!
英普am Norfolk
唔知有無同學仔係到呢?

我囡囡英普PM NORFOLK,但我唔知英普都有AM CLASS,不過我都希望囡囡讀下午班....

有冇人知PM班返幾點GA...?
如KV / SC都收,大家會點揀呢...?

有冇人知PM返幾點放幾點呀...?

點解好似咁少人收咗英普gei...?

BB豬MUMMY,
唔好咁唔開心啦...小朋友讀邊間幼稚園都係一種緣份嚟.....希望你小朋友可以得到kv offer啦...

諗番當日填FORM時我揀咗廣東話IN英普班都幾大胆...因為我自己一啲普通話都唔識,但INTERVIEW時,囡囡反而識聽普通話老師的指令,又肯跟老師講普通話.仲講得好正tim..之後個普通話老師問我囡囡平時有否機會接觸普通話,,我就用廣東話答佢話有,,因為佢返緊的NURSERY係英普班...最後都好好彩俾佢入到sc英普班...我收到信後二晚瞓唔着呢......

原帖由 cherylyau_b 於 09-12-10 01:03 發表
好似相對地,少d小朋友被安排去雅息士道喎??
想問,有冇媽媽會今個星期日早上去註冊呀??

我係12/12(六)上午去註冊的...我仲會帶埋囡囡去睇下環境...好期待呢...

係呀...介紹校園嗰個係主任嚟ga...佢真係好nice.我問咗佢好多問題,佢都好樂意解答,又有禮貌...
1)我問佢師生比例,佢話師生比例係根據教署的標準1:10...
2)有家長問幾時開始寫字,主任話根據教署指引,k1小朋友係唔可以寫字的,如學校要小朋友寫字是犯法的(唔知係咪真呢?)...k1會俾小朋友練習揸筆(好似仲會畫線...唔知我有冇記錯,有錯請更正)...
‹ 上一主題|下一主題