用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 Guardian
樓主: GohSam
go

[英國] Guardian   [複製鏈接]

請問大家的guardian 都會由校接和送小朋友返學嗎?我上次的host family不知甚麼原因未能車小朋友,只能硬食的士費,大家的guardian都是這樣,只會安排昂貴的taxi嗎?
另外黎緊嘅聖誕節term break留英國,經監護人找host family, 監護人有額外收費,普遍嗎?
謝謝

luckyangel 發表於 21-11-5 23:44
我地都係自付的士費,但好似話接送其實油錢都要付,加上兒子Year 12,所以我ok.

你指guardian另外收費找ho ...
Host family 收油錢就當然要,佢車就約£10,佢車唔到,guardian安排的士要£40+,4倍價錢,一來一回好‘拿利’。

王老太2012 發表於 21-11-5 23:57
一晚的住宿收費,包三餐
咁貴!朋友個仔間guardian 係Xmas break要多收£75/星期,好彩寄宿家庭冇脹價維持£48/日。初時仲話要分別住2個家庭,好彩最終找到一家可以連續住。有時真係覺得肉隨針板上。

manman333 發表於 21-11-5 16:34
我仔因為暑期滯留英國,當時好多學生都回了港,所以host family 都有得選擇下,咁好彩去了個家庭,子女都係 ...
你好好彩呀。請問用哪一間監護人公司?

GohSam 發表於 21-11-4 12:13
朋友的女兒剛完了half term break, 佢對今次guardian 公司安排極度不滿,交通安排及host family 住所,同家 ...
請問用哪一間監護人公司?等我避開佢先。唔該

phoebeso 發表於 21-11-6 15:21
我應該同你同一間監護人公司,half term 也不愉快,本身以為呢間公司幾好,開plan時咩都冇問題,但結果連 ...
請問邊間?幫吓大家家長避免差的監護公司。謝謝

manman333 發表於 21-11-6 11:59
因我兒子較年長,唔需要太care 既監護人服務,就選了white hxxxx 最平的plan, 我好同意樓上的家長講,寄宿 ...
另外想問問暑假成2個月,是否要轉寄宿家庭,不能連續stay係同一個家庭?謝謝
‹ 上一主題|下一主題