用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 陳守仁 TSL 2nd interview
go

陳守仁 TSL 2nd interview [複製鏈接]

我嗰女同你個仔講係一樣, 一入去都係drawing, 你想draw 乜都得, 我估係比佢地kill time, 畫完可以睇書, 之後去答問題, 有一堆英文字, 要配圖畫, 之後讀番d英文字, 我個囡話係動物, 都幾易, 中文都係一樣, 有d 詞語要配圖, 之後讀番d 中文字
我個囡話有一條英文題佢唔識, 個miss 問monkey 住喺邊, 我個囡答zoo, miss 話係monkey mountain, 不過我覺得答zoo 都ok 吖, 起碼佢唔係答d 奇奇怪怪地方噃

爬山扮貓我都估冇咩可能, d 女仔著哂裙, 點爬

原帖由 surewin 於 09-11-8 15:35 發表

妳囝囝個組咁多野玩既? 我問亞仔只有drawing, 自己睇吓書, 老師問問題(有中文/英文), 6個小朋友分2組玩puzzle....

入到local university 都仲有selective 嘅要讀中文, 除非一心中學或之前會掟d 細路出去外國, 如果唔係, 中文一定要識

原帖由 flostangraphy 於 09-11-9 09:52 發表
seems all the children here applied for the "English & Chinese" stream?!
‹ 上一主題|下一主題