用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 德望小學已出results
樓主: chingchingb.ma
go

德望小學已出results [複製鏈接]

點解咁講?  成間SC 當佢有三百幾個女仔, 當有100人 去咗DGJS, CO-ED, 蔡繼有, 陳守仁, 真光, 優才, 聖心, 九龍塘, 宣道, 抽到津校嘅又有100人, 都仲有百幾人掛, 收得哂咩?

原帖由 chubby2688 於 09-11-10 22:37 發表
All SC 媽咪, no worries, GH 一定會收哂SC girls...如不介意交$3xxx 學費.

今年聽人講, SC 所有 Catholics 女仔被GH 擺咗去waiting list

原帖由 chubby2688 於 09-11-10 23:01 發表
在我仔校車站:
2007年, 4個1個入, 2個waitlist, 大抽獎後都收埋2個
2008年, 3個3個入
2009今年, 4個1個入, 3個waitlist

GH 收 225人 , 如不介意比學費, 点會唔收SC女?!?!  (York女waitlist都收)

好多正取生係cath ...

即係話今年sc catholics d 女仔都入唔到GH, 咁即係表示宜家GH 收嗰 D 唔係教徒, 係冇多5分去抽自行收生, 即係佢地自行多數都係抽唔到D 超級名校, 有極大機會accept GH 個位, 唔會有位放出嚟

原帖由 chubby2688 於 09-11-10 23:16 發表
唔好聽人講...鐘意GH, 咪寫信表示誠意.

d人究話入到DGJS 2nd interview 一定係好smart, 間間都收, 咁點解GH又入唔到?!?!

我都相信點都會收番少少天主教徒, 不過以我大女當年, 同今年細女比, 真係都差幾遠下
大女嗰年收嗰d, 大部份係天主教徒, 因為我地唔係, 大女就waiting, 到細女今年就唔係教徒都收咗, 我都有少少surprise, 而細仔d 女同學就好多唔係教徒都入到, 所以我估比例上, 因為係天主教而入的比我大女嗰年係少好多
如果我細女可以同家姐一齊讀, 我都會放番個位出嚟
‹ 上一主題|下一主題