用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中華基督教會基真小學 女生跳樓事件會否影響各位基真家長?
go

女生跳樓事件會否影響各位基真家長?   [複製鏈接]

回覆:女生跳樓事件會否影響各位基真家長?

我唔係家長。我同事係。我都有講開呢件事。睇報紙成件事完全唔make sense .有冇可能知道有人跳樓仲叫輪椅?傳媒報導同佢所講有出入。死因庭冇由頭到尾冇講時序。冇時間只有零碎冇時序的證人作供咁邊可睇清成件事。我只聼佢講家長大約知道發生乜事。墮樓在一側邊。冇人知。知道以為暈咗 call at John .副校長同一個家長一郁一搓就出血先知墮樓。先再call 999. St. John 來到時副校搓緊所以咪見血。最失䇿就係冇人見到聽到墮樓及以為暈咗叫st John. Anyway,點解釋都冇用。同事都話你一講人地就話你保學校聲譽。

引用:Quote:原帖由+kammymingming+於+15-07-22+

原帖由 chrislionel 於 15-07-22 發表
法庭新聞唔可以亂寫,每個字都有記錄的
當法庭記者自己加入個人觀點又如何?

引用:Quote:原帖由+chrislionel+於+15-07-22+發

原帖由 Jumboshrimp 於 15-07-22 發表
當法庭記者自己加入個人觀點又如何?
Anyway 無意冒犯。要知道成件事始末還是要睇時間證供。不過media 缺乏此資料.

引用:Quote:原帖由+fattigerbb+於+15-07-24+發表

原帖由 chrislionel 於 15-07-24 發表
發聲出來捍衛你地口中的好學校啊

一個被法官如此批評的人,你會放心交子女比他們?
其實。。。你同間學校係咪有仇?我明白你憎個幾位老師。不過你而家追擊埋其他老師甚至家長。好多事你已經混為一談。
你應為家長一係要退學?聲討?或者出來澄清係好學校?若果冇做其中一種就係有問題?點解你要人跟著你嘅思想去做。大家也是父母。總想為子女找最好的學校。我估冇一個父母送自己仔女去死吧?既然如此就將呢個責任交返俾人地啦。我不是家長。我估今日之後間學校家長也承受住壓力。你而家所寫的非但幫不到人仲令人好annoying....咁其實你想點樣呢?

回覆:女生跳樓事件會否影響各位基真家長?

我唔明點解有人會追住家長嚟鬧。我喺呢版見到好多人講嘢太涼薄。咩要怪就怪自己間學校。呢d心態到底所謂何事?即係人人有責永不落空?人地家長都好大壓力兼冇做錯。點解要咁樣對人。你求其留言一句,可以對其他人做成好大的傷害。成件事受害者係家長。而家呢班家長係需要被人幫助而唔係俾你地奚落

MichaelFungm  正如閣下說人涼薄,其他人都係根據別人嘅論述而評論而已。。。  發表於 15-7-29 02:11
ipohma  謝謝你,這就是香港文化  發表於 15-7-28 10:55
‹ 上一主題|下一主題