用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 香兒家長交流天地
樓主: hermanpapa
go

香兒家長交流天地 [複製鏈接]

版主

Re: 香兒家長交流天地

neighbour931 寫道:
我住大埔都係要搭3轉車去何文田.

Hi neighbour931:
我女女都係住大埔架, 我幫佢揀左係油天上堂, 每次只係坐 74X 由大埔中心直接去到奧海城, 一程車攪掂, 都係40min, 你會唔會考慮轉去油天, 咁就唔駛3程車咁多啦  

版主

mama1210,

多謝你既意見, 因為我住南華莆果邊, 所以搭專線+火車+專線會穩陣d.
係呢, 你女女讀乜野班呀, 好唔好玩呀

原來我地住得好近喎, 我住係你對面泰亨呀    咁計正我都要2程車既, 因為我女女中午已經出左去學ballet, 之後就直出奧海城, 所以我唔記得左計由屋企去學ballet 個程車     我女女讀緊初一班架, 你呢??

版主

[quote]
mama1210 寫道:
[quote]
mama1210,

多謝你既意見, 因為我住南華莆果邊, 所以搭專線+火車+專線會穩陣d.
係呢, 你女女讀乜野班呀, 好唔好玩呀

原來我地住得好近喎, 我住係你對面泰亨呀    咁計正我都要2程車既, 因為我女女中午已經出左去學ballet, 之後就直出奧海城, 所以我唔記得左計由屋企去學ballet 個程車     我女女讀緊初一班架, 你呢??[/quote]
囡囡讀中二班, 不過下個學期如果時間配合唔到就要放棄[/quote]

如果因為時間問題, 女女要暫停, 真係好可惜呀!!!  :cry:  岩岩係另一個topic見到, 原來你女女係讀舊墟架?? 我女女都係, 不過係寶湖道果間

版主

[

如果因為時間問題, 女女要暫停, 真係好可惜呀!!!  :cry:  岩岩係另一個topic見到, 原來你女女係讀舊墟架?? 我女女都係, 不過係寶湖道果間 [/quote]
我都見都你其他post知道你囡囡係寶湖道舊墟讀, 都算係半個校友.
無計啦, 時間上安排唔到, 可能學校既管弦樂團都要放棄[/quote]

哈...哈...真Q!

下.....一次過2樣都要放棄呀, 好可惜呀!!!! 你小朋友原來係 管弦樂團學生黎架?? 上次學校有個同SINGAPORE 小學既音樂交流會, 你有無去聽呀???

版主

[

哈...哈...真Q!

下.....一次過2樣都要放棄呀, 好可惜呀!!!! 你小朋友原來係 管弦樂團學生黎架?? 上次學校有個同SINGAPORE 小學既音樂交流會, 你有無去聽呀???
[/quote]
乜有得去聽咩, 囡囡無講比我地知呀, 不過佢有份交流[/quote]

有呀...係番寶湖表演, 好正! 你女女原來有份表演呀?? 好好呀!!!

版主

好唔容易先揾番呢個topic

版主

原文章由 焯媽媽 於 07-7-10 01:09 發表

我以為bk改了新版, 連這個topic都會delete, 好好彩, 這時給我找到了, 被它玩死....

大家入黎傾多D, 咁個topic多D浮上第一頁, 相信有好多媽咪都會揾得番呢個topic

版主

想請問香兒既attendence 有無規定要有幾多%先可以升班架??

版主

原文章由 DoraChoy 於 07-7-25 15:53 發表
Sorry mama1210,

It should be 70%....   Please see below rules & regulations of HK Children Choir.

刪除學籍
在下列任何一項情況下,本團保留刪除團員學藉之權利:
(a) 團員連續三次無故缺席( ...

Million Thanks! :)
‹ 上一主題|下一主題