用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宣道幼稚園 請問九龍塘「宣道幼稚園」好唔好!
go

請問九龍塘「宣道幼稚園」好唔好! [複製鏈接]

一個字講晒.......好
教育王國以外之相冊連結已被刪除

原文章由 moonychan 於 07-12-18 21:46 發表
有冇人知宣幼既老師, 年紀會唔會偏向好老嫁, 另外, 校風會唔會好嚴肅嫁?? 遊樂室 & 戶外遊樂設施夠唔夠呢?  唔該!!

宣幼既老師....都幾索架喎

原帖由 Scarlet 於 09-3-12 01:58 發表
Dear All,

Any comment between Pui Ching, Alliance and Kentville.  How to choose?  Pls advise, Thanks!

呢個問題好難答你喎, 我揀得宣幼, 更係覺得宣幼好啦, 如果你去 Pui Ching or Kentville forum 問, d 家長更係覺得佢地間學校好的

個人見解
Kentville --> 我 interview 時, 覺得 kenville 似一間小學, 多過幼稚園, 同埋佢沒有 picnic, 沒有親子活動的, 但朋友話, d 小朋友好守紀律

Pui Ching --> 我 like 佢有直升小學, 不過到小學不能大抽獎的, 只可選擇自己小學, 所以要一定好 like pui ching 小學先得, 不要3心兩意

希望解答到你

我個 CASE 就哥哥係入面讀, 今年就收左妹妹

唔知有無 CASE 係唔收喎, 其實我估都會好大機會, 會收的
‹ 上一主題|下一主題