用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宣道幼稚園 宣道幼稚園2008 K2
樓主: 金毛B媽
go

宣道幼稚園2008 K2 [複製鏈接]

昨晚我阿仔仲唱埋英文版, 我當然唔似 00記咁利害, 識唱啦

跟住我問佢, 係咪你要表演呀, 佢話係呀

再問 "係咪全班一齊表演, 佢話唔係, 有 D 同學做觀眾喎

唔知係咪呢
教育王國以外之相冊連結已被刪除

唔該晒呀

50 週年完結了, 看到大家一同合力表演, 大家都好開心呢

ICBaby

初初返k1 係成日病架喎, 學其他  mami 講, 做多一點運動, 強化心肺功能, 係少病 d, or 你可以叫小朋友帶 mask 返學, 我阿仔病完個幾日, 一返學, 我都叫佢帶 mask, 帶多個, 一濕左叫佢自己換, 可能會好 d 呢, 你試試

原帖由 OO記 於 09-4-2 11:17 發表

o個個照推理應該K3架?! (如不對請指正,因估估o下炸)

我女都有份講野(五個一齊講),係五個小友帶班小動物出場(著吊帶裙o個個).  通常大家只會搵自己o個個望實自己o個個,都唔會太圍意人地o個個喇.  你下次煲碟有興趣 ...

咁耐無見你囡囡, 都唔記得佢個樣喇, 我個日坐第一行, 都認唔到你囡囡 tim

原帖由 cuttygirl 於 09-4-7 00:05 發表
Hello 金媽,

請問大家最近有無上宣道個網址呀? 我試了一個禮拜都上唔到

我都上唔到呀

OO記個囡得獎, 我一早已經知道喇, 叻囡呀, 俾 d 獎勵佢啦

我上唔到學校個網喎, 我返屋企試下上先

原帖由 ct2006 於 09-4-22 17:10 發表

請問各位媽咪

宣道收左我個仔仔,請問各位媽媽,宣道英文堂是否真的很短時間,是否真的不是太注重英文?同埋d老師係咪真係好有愛心?多唔多親子活動?學校與家長注唔注重家校溝通?

心急媽咪上 ...

如果你想你仔仔學好英文, 我覺得宣道唔岩你喎, 我之前都係其他 forum 講過, 三個小時一日時間, 又要學好學術方面 (e.g 普通話 & 英文 ), 又要學好品德, 我覺得魚與熊掌不可兼得的, 作為家長, 想深一層, 你自己想仔仔點囉....

宣道老師真係好有愛心的, 有好多親子活動, 家長有問題, 都可以同老師溝通, 她們好樂意回答, 我鐘意宣道, 係因為佢教到小朋友關心別人, 品德方便好好, 而不是我要小朋友又要識呢樣, 又要識個樣

如果覺得學校教學術方便不夠, 可以同小朋友參加興趣班

我知道有好多小朋友都等緊宣道學位, 如果覺得宣道不是你個杯茶, 請早日通知學校, 等希望入讀的小朋友, 有位可以補上

其實每間學校都有佢優勝之處, 要找一間佩合到自己小朋友的比較好

我們揀得宣道, 都一定覺得宣道好, 先會俾小朋友入讀, 你去其實學校 forum 到問, d 家長都一定覺得自己揀個間學校好的

希望可以幫到你

原帖由 NatMom 於 09-4-23 14:43 發表
Hi Double & OO記 & the rest,

係呀, Natalie 自 Esther Holiday 開返學之後就冇返啦! 佢今個8月將會上 ESF 小一, 我想趁呢幾個月幫佢操好D英文, 所以咪提早退學囉!

其實老師都有問點解唔讀埋呢個月, 等D同學仔同 ...

我阿仔都有提起你囡囡呀, 佢都好唔捨得你囡囡呀

hihi

我2隻馬騮, 都在家無所事事

好久沒有上黎喇, 我2個小朋友, 9月一同上宣幼上午班, 請多多指教

我阿仔返開下午班, 請各位多多照顧新同學 " 匡匡 " 喇

嘩....咩阿世姪女有獎學金咩, 我睇番 d post 先知喎......

00記, 你個囡真係叻女喇, 請問有幾多獎學金呢, 靜雞雞話我知, 我為左呢 d 獎學金可能會勁 ...... "邊"擦下我金仔, 幫保下我 d 駛費呀 .... 嘿嘿嘿

原帖由 OO記 於 09-8-25 16:28 發表

阿女話一定會關照阿新同學!

另外, 補祝金仔生日快樂!

你咁好記性既, 我個仔生日都記得, 多謝你呀 :P

昨日阿仔 in 第一間小學, 一去, 去左 45 分鐘, 等到我成日人都悶晒

返來問佢問乜, 佢話有大聲答老師喎, 我隻怕羞仔, 都唔知真定假, 考小學, 真係令人擔心喇
‹ 上一主題|下一主題