用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 想去英國升學,考IELTS 定係 TOEFL 有用D ?
go

想去英國升學,考IELTS 定係 TOEFL 有用D ? [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+elbar+於+14-08-14+發表http:

原帖由 claudiaho 於 14-08-14 發表
Thanks for your information  
Cambridge & Oxford 呢D 神級學府對我女而言,太遙遠 !!!! But It s ...
IELTS,而家多數人考呢個,又國際認可,跟大路行,個個月有得考,重考好方便!

王家爸爸    發表於 14-8-17 08:11

引用:Quote:原帖由+以斯帖+於+14-08-14+發表IELT

原帖由 PCCW2319 於 14-08-17 發表
請問除左打算出國讀大學需要外,其實考呢2個試,仲有無作用?
我覺得無!

引用:Quote:Miss_Parker+發表於+14-8-17+19:28+

原帖由 PCCW2319 於 14-08-17 發表
係咪好似話張證證書有限期? 要2年內考既證書至得到認可?
IELTS 自己講明IELTS scores have a recommended two year validity period.

引用:Quote:原帖由+以斯帖+於+14-08-17+發表IELT

原帖由 claudiaho 於 14-08-17 發表
咁即係F5 考定就差不多!
係呀,如果唸住用黎報U最好唔遲過升中六暑假考,比d時間預重考!

引用:回覆+以斯帖+的帖子 如果報ucas,+係咪要係

原帖由 Miss_Parker 於 14-08-18 發表
回覆 以斯帖 的帖子

如果報ucas, 係咪要係中六9月前考左去?
IELTS 係入U既requirement,如果報UCAS未有IELTS或分數meet 唔到,間U出既conditional offer會寫明要邊日之前meet得到,我記得好似係入U個年既8月份!

引用:回覆+以斯帖+的帖子 5該你呀!+我諗我下年

原帖由 Miss_Parker 於 14-08-18 發表
回覆 以斯帖 的帖子

5該你呀! 我諗我下年暑假take the exam會好D!
係呀,早d考,make sure一定meet 到U其中一個requirement,可以唸少樣!

引用:Quote:原帖由+lawsonmoon+於+14-08-29+發表

原帖由 ANChan59 於 14-08-29 發表
可能你理解是這樣,不過 IELTS 好似你的成績表沒有限期,僱主或大學可以在網上核實成績表真偽,為期只有兩 ...
IELTS 既成績表有考試日期,仲係在result report上方雞乸咁大隻字寫明提議個result在2年後要 re-assess!算不算expire,應該係睇個別機構自行決定同要求!

‹ 上一主題|下一主題